Cumartesi Ömrümden Uzun İdeallerim Var

Ömrümden Uzun İdeallerim Var

06.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rıdvan Akar tarafından yayına hazırlanan ve Suna Kıraç’ın yaşamını konu alan kitap, ilk basımından 10 yıl sonra yeniden okurun karşısında.

Ömrümden Uzun İdeallerim Var

ÖMRÜMDEN UZUN İDEALLERİM VAR
Suna Kıraç
Suna ve İnan Kıraç Vakfı / 10 TL

Rıdvan Akar tarafından yayına hazırlanan ve Suna Kıraç’ın yaşamını konu alan kitap, ilk basımından 10 yıl sonra yeniden okurun karşısında. Kitap, Suna Kıraç’ın yaşamının 1941-2005 dönemini merkeze alıyor.

Haberin Devamı

HAYAT DENEN MUCİZELER BÜTÜNÜ
Anthony Marra
Çev: Alaz Kuseyri
Pegasus Yayınları / 29.90 TL

Amerikalı yazar Anthony Marra, Çeçenistan savaşının ortasında kalmış sekiz yaşındaki Havva’nın kurtuluş öyküsünü kaleme alıyor. Pek çok eleştirmen tarafından 21. yüzyılın “Savaş ve Barış”ı olarak nitelendirilen kitap, savaş kurbanlarını da anıyor.

LİZBON KUŞATMASININ TARİHİ
Jose Saramago
Çev: Emrah İmre
Kırmızı Kedi Yayınevi / 27.5 TL

İlk kez Portekizceden Türkçeye çevrilen “Lizbon Kuşatması”, düzeltmen Raimundo Silva’nın üzerinde çalıştığı tarih kitabındaki bir cümleyi değiştirmesi ve 1147’deki Lizbon Kuşatması’nın tarihini altüst etmesi üzerinden ilerliyor.

ANONİM AKTÖRLER
James Franco
Çev: Cihat Taşçıoğlu
Nora Kitap / 24 TL

Oyunculuk dışında yaptığı performans sanatı, yönetmenlik vs. gibi pek çok alanda kendini göstermeyi seven ve bu yüzden eleştirilen James Franco kitabında, içinde her zaman pis işlerin döndüğünü iddia ettiği Hollywood’un kapılarını aralıyor.