Cumartesi “Özlediğimiz lezzetleri seçtik”

“Özlediğimiz lezzetleri seçtik”

30.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni restoranı Eden’ı açan tecrübeli işletmeci Aliye Turagay: “En sevdiğimiz yemeklerden bir menü oluşturduk. Akdeniz yemekleri içinden severek yediklerimizi, özlediklerimizi seçtik”

“Özlediğimiz  lezzetleri seçtik”

Taksim’deki Intercontinental İstanbul otelinin önünde açıldı Eden. Mekanın işletmeciliğini İstanbul’daki yeme-içme sektörünün tanınmış ismi Aliye Turagay üstleniyor. Öncelikle Eden ismini soruyorum Turagay’a: “Cennet bahçesi. Uzun zamandır ihtiyacını duyduğumuz ortamı yaratmak istiyorum.”

Haberin Devamı

Mekanda Akdeniz ağırlıklı bir menü var. Turagay “Kendi zevkimizden yola çıkarak en sevdiğimiz yemeklerden bir menü oluşturduk. Kurallara göre hareket etmedik. Akdeniz yemekleri içinden çok severek yediğimiz, özlediğimiz ne varsa onları seçtik” diyor.

Eden’ın mutfağı, şef Yüksel Türdü’ye emanet. Turagay “Sağlıklı bir mutfak kurmaya çok özen gösterdik. İnsanların yedikten sonra pişman olmayacakları, o tekniklerle pişirilmiş yiyecekler var. Bütün ürünlerimizin organik olmasına, tavukların doğada dolaştığı çiftliklerden gelmesine dikkat ettik” diye hassasiyetlerinden bahsediyor. Aynı zamanda çiğ besinler bulabileceğiniz Atalier Raw markasıyla hizmet veren Turagay, “Eden’da vejetaryenler için de en az 20 tane tabağımız var, birçok seçenek bulabilecekler” diyerek bu konunun da altını çiziyor.

Haberin Devamı

“Restoran kalıplarında olmayan bir yer”

Mekanın önemli özelliklerinden biri, öğle ve akşam yemekleri için farklı iki menüye yer vermesi. Turagay öğle menüsünün ağırlıklı olarak sevdiğimiz Türk yemekleri ve çok güvendikleri salatalardan oluştuğunu söylüyor. Akşam yemeklerinde ise başlangıçlar, çorbalar ve aralarında ızgaraların yer aldığı ana yemek seçenekleri ile salatalar var. “Zaten Türk yemeklerini hepimiz seviyoruz diye düşünüyorum. Akdeniz yemekleri Asya yemekleriyle birlikte bence dünyanın en güzel yemekleri” diyor Turagay. Akşam menüsünden kalamar, karides, ahtapot, kişniş ve sarımsakla hazırlanan “Vol au vent deniz mahsullü”yü öneriyor. Fiyatı 24 lira. Ana yemek tavsiyesi, sade pilav ile sunulan kuzu fırın. Ana yemek fiyatları ağırlıklı olarak 20 ile 60 lira arasında.

Tatlılardan ise pavlovayı ve çilekli milföyü öneriyor. Fiyatları da 8 ile 17 lira arasında.

Eden’ın öğle zamanı herkese hitap edeceğini belirtiyor Turagay: “Hemen yemeğini yiyip gitmek isteyene de, uzun saatler oturmak isteyene de çok rahat hitap edeceğini düşünüyorum. Rahatlıkla girip çıkılabilecek bir mekan. Restoran kalıplarında olmayan bir yer.”

Eden’da pazar günleri sadece 16.00-17.00’ye kadar süren açık büfe kahvaltı veriliyor. Cuma ve cumartesileri ise daha hareketli, canlı bir ortam var: “Her zaman güzel bir müzik eşlik edecek yemeklere. Pazar hariç her gün iş çıkışı sonrası burada güzel bir bar ortamı, happy hour olacak.”

Haberin Devamı

“Bahçesi çok kıymetli”

Eden’ın dekorasyonu oldukça ferah. Turagay da “Her şeyden önce bahçesi olması çok kıymetli” diyor. Özellikle yaz döneminde bahçeli bir mekanın artısı göz ardı edilemez.

Bar şefi Erdinç Aydın 90’ın üzerinde içki çeşidi sunduklarını söylüyor: “Türkiye’de olan her şeyi bulabilirsiniz”. Ayrıca mekana özel hazırlanan 10 tane kokteylleri var. Votka bazlı Garden of Eden, prosecco’lu Selfie Spritz ve chili sos içeren Hot Tito’s denenmesini önerdiği kokteyllere birkaç örnek.