Cumartesi Şıklık dersinden tam puanla geçin

Şıklık dersinden tam puanla geçin

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mezuniyet heyecanının tatlı telaşını yaşarken stil hatası yapmamak önemli. Hayat boyu unutmayacağınız bu özel gecenin yıldızı olmak için aşağıdaki önerilere kulak verin

Şıklık dersinden tam puanla geçin

Kendinize yakışanı giyin

“Moda, insanın kendine yakışanı giymesidir” sözü bir klişeden ibaret değil. Elbette sezon trendlerini göz önünde bulundurmak önemli. Ancak şıklık sınıfının birincisi olmaya giden yolda, vücut tipinize uygun seçimler yapmayı da unutmamak gerekiyor.

- Eğer vücut tipiniz kum saatine benziyorsa; yani omzunuz ve kalçalarınız geniş, beliniz inceyse bele oturan elbiseleri tercih edin ve dikkat çekici desenlerden uzak durun.

- Dar omuzlar ve ince belle başlayıp aşağı doğru genişleyen bir vücudunuz varsa “armut tipi”ne sahipsiniz demektir. Bu durumda vücudunuzun üstüne oturup aşağı doğru hafifçe bollaşan elbiselere yönelebilirsiniz.

- Kısa boyun, geniş omuzlar, kalın bel ve dar kalçalar... Bu vücut tipinin adı “elma”. Eğer elma tipiyseniz; kollarınızı, bacaklarınızı ya da yüzünüzü ön plana çıkaracak elbiseleri tercih etmeniz gerekiyor. Anvelop elbiseler sizin için ideal.

- Gece elbisesi seçerken çok dikkat etmeniz gereken bir nokta da boyunuzun uzunluğu. Tepeden tırnağa tek bir renge bürünmek boyunuzu olduğundan daha uzun gösterir. Mini elbiseler sizin için ideal. Tabii yerleri süpürmemesi kaydıyla uzun elbise de giyebilirsiniz.

Erkeklere öneriler

Bugüne dek hiç takım elbise ya da smokin giymediyseniz, “Mezuniyette ne giyeceğim?” sorusu sizde endişe yaratıyor olabilir. Korkmayın. Aslında işiniz kızlardan daha kolay. Öncelikle kutlamanın yapılacağı mekana göre resmi mi, yarı resmi mi yoksa tamamen casual mı olabileceğinize karar verin ve ardından gecede eşlik edeceğiniz kız arkadaşınızın ne giyeceğini öğrenin.

Şıklık dersinden tam puanla geçin


Tamamen uyumlu olmak zorunda değilsiniz fakat ayrı tellerden çalmasanız iyi olur. Smokin giymeniz gerekiyorsa, kendinizi Levon Kordonciyan gibi usta smokin terzilerine ya da hazır giyim markalarının smokin servislerindeki güvenli ellere emanet edebilirsiniz. Yarı resmi takımlar için önerim “siyah” saplantılı olmamak ve lacivert, kruvaze ceket gibi klasiklere de göz gezdirmek. İnce ve uzun bacaklarınız yoksa, son yıllarda erkek modasına hakim olan kısa paçalardan uzak durun. Bahçe ve havuz başı partileri içinse açık renk pantolonlar ve kravat takmadan giyilen gömlekler ideal.

Her yerin kıyafeti ayrı

Farklı elbise modelleri arasından seçim yaparken kendinize şu soruyu sorun: “Bu, mezuniyet mekanına ne kadar uygun?” Bu sayede hem seçenekleri elemeniz kolaylaşacak hem de yanlış bir tercih yapmamış olacaksınız. Eğer mezuniyetinizi şık bir salonda, baloyla kutlayacaksanız; uzun elbiselere, kabarık eteklere, tafta gibi ağırbaşlı materyallere yönelmenizde sakınca yok. Geceyi restoranda, gece kulübünde ya da bahçe partisinde geçirecek olanlar ise uçuşan kumaşlara, mini elbiselere ve daha bohem, romantik bir hava estiren modellere göz gezdirebilir.

Sezon trendleri iddialı

“Mezuniyet şıklığı” dendiğinde akla gelen romantik stiller, 2017 ilkbahar/yaz sezonunun iddiasıyla birlikte, yerini biraz daha güçlü duran görünümlere bırakıyor. Sarı, pembe, mor ve turuncunun en iddialı tonlarıyla buluşan elbiselerin anahtar kelimesi “cesaret”. Pul, payet gibi ışıltılı materyaller, püsküller, dev fiyonklar, volanlar, asimetrik kesimler ve metalik kemerler ise bu iddianın çıtasını daha da yukarı taşıyan detaylardan. Terchiniz sadelikten yana olsa bile, stilinizi ayrıntılarla desteklemeye özen gösterin.

Bunlara dikkat

Mezuniyet gecesine hazırlanırken en çok yapılan stil hatalarının başında, arkadaşların seçimlerine gereğinden fazla önem vermek geliyor. Başkalarından fikir alırken kendi beğenilerinizi ve karakterinizi yansıtan tercihlerden ödün vermemeye çalışın ve makyaj-saç konusunda abartıdan uzak durun. Yıllar sonra o geceye ait fotoğraflara baktığınızda “Ben bu insanlardan hangisiydim?” diye sormak istemezsiniz değil mi? Alışık olmadığınız halde aşırı yüksek topuklu ayakkabılar giymek, vücudu sizin vücut tipinize hiç benzemeyen ünlü yıldızları örnek almak, yaşınızı büyük göstermeye çalışmak da, bu yarışı kaybetmenize sebep olacak kusurlu hareketlerden. Elbisenizle, ayakkabılarınızla en az birkaç prova yapın ve içinde kendinizi gerçekten rahat hissetmediğiniz hiçbir elbiseye “tamam” demeyin.