Cumartesi Şimdi okullu olduk

Şimdi okullu olduk

06.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hem üniversiteye giderken daha şık görünmek hem de Amerikan kolej öğrencisi trendine uyum sağlamak isteyenler için en uygun parçaları seçtik

Şimdi okullu olduk

Okullar birbiri ardına açılacak. Üniversite öğrencileri tatil rehavetinden çıkıp yeni ders yılına alışmak için modanın yenileyici etkisinden yararlanabilir. Ama öğrenci olmayanlar da üzülmesin. Amerikan kolej öğrencilerinin stilinden ilham alan “preppy” stili son birkaç yıldır olduğu gibi 2014-15 sonbahar / kış sezonunda da oldukça etkili. Hem okula giderken daha şık olmak hem de bu trende uyum sağlamak isteyenler için en uygun parçaları seçtik.

Haberin Devamı

* Sıradan bir tişört polo yakaların ya da yüksek boğaz kesimlerinin etkisiyle anında “preppy” stiline uygun hale gelebilir. Sonbaharın vazgeçilmezi bordo da tişörtlerin üzerinde bile ağırbaşlı bir etki yaratıyor.

Ayrıntıda gizli
* Çorap, gözlük, şapka... Sonbahar gardırobuna eğlence katmanın en hesaplı ve pratik yolu detaylardan geçiyor. Diz altında biten ekose çoraplar klasiklerden vazgeçmek istemeyenler için uygun. Gözlükte entelektüel bir hava için yuvarlak hatlı ve kemik modelleri tercih edin, şalınızı omzunuza atmak yerine boynunuza dolayın. Başınızı havalar iyice soğuyana kadar fötr şapkalarla, kış geldiğinde ise berelerle taçlandırabilirsiniz.
* Amerikan kolej öğrencilerinin tercihi sweatshirt’ler ve fermuarlı montlar okulun yanı sıra spor şıklık trendine de uyum sağlıyor. Yalnızca jean’ler ve eşofmanlarla değil, etek ve elbiselerle de kombinleyerek feminen görünebilirsiniz.
* Bu sezon Marc by Marc Jacobs, Tommy Hilfiger gibi markalarda karşımıza çıkan ekose deseni eteklerle buluşunca klasik okul stilini anımsatıyor. Ama gerçekten lise üniforması giymiş gibi görünmemek için kalın pilili modeller tercih edin ve
beyaz ya da mavi gömlekle kombinlemekten kaçının.

Gömlekler “eskidi”
* Gömlekler yalnızca okul hayatının değil, ofis şıklığının da vazgeçilmezi. Denim gömlekler bu sezon minik desenler ve eskitme efektleriyle güncellendi. Daha narin kumaşlı gömlekler ise boyunlarına konan fiyonklarla hem zarif hem de sevimli.

Haberin Devamı

Örgüler artık olgun

Muhtemelen ilkokulda anneniz saçlarınızı zorla örüyordu. Lisede ise iki yandan örülen saçların “inek”lere uygun olduğunu düşünüyordunuz. Hepsi geçti. Örgüler artık Hollywood yıldızlarının saçlarında ve en prestijli markaların podyumlarında. Yeni sezonda pek çok okullu detaya yer veren Marc Jacobs, defilesinde örgülü saçlarla da olgun görünülebileceğini kanıtladı örneğin.

Sırt çantasız olmaz

Okula giderken sırt çantası kullanmak yenilik değil. Geçtiğimiz yaz boyunca podyumda lüks halleri görülen sırt çantaları farklı materyal ve desenlerle artık eskisinden daha “cool”. Bu çantalarla hem çok rahat edeceğiniz hem de şık görüneceğiniz kesin.

Haberin Devamı

Kısa kısa

Şimdi okullu olduk

İlk kez bir arada
Kate Moss ve Cara Delevingne, Burberry’nin yeni parfümü My Burberry için ilk kez bir araya geldi. Parfüm My Burberry’nin hazır giyim koleksiyonu ve ikonik trençkotundan ilham alan makyaj koleksiyonuyla birlikte tanıtılıyor.

Alman marka, Türk tasarımcı
Geçtiğimiz sezon Teşvikiye’de ilk mağazasını açan Alman hazır giyim markası Oska, konsept tasarımcı Sedef Çalarkan’ın hazırladığı yeni koleksiyonunu satışa sundu. Sade çizgiler ve doğal renklerle tasarlanan kıyafetlerde bolca yün kullanılmış. n

Saatler rock’ı vurdu
Saat markası Zenith, Rolling Stones’a özel bir koleksiyon çıkardı. Yalnızca 250 adet üretilen saatlerde İngiliz rock grubunun dil ve dudak figürlerinden oluşan kırmızı logosu var.