Cumartesi Sonbaharın gözdeleri

Sonbaharın gözdeleri

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çiçek desenleri, piliseler, elbiseyle kombinlenen tişörtler, parlak materyaller… Sonbahar sezonunun hem çarpıcı hem de giyilebilir trendlerini seçtik

Sonbaharın gözdeleri

LEYLAK ZAMANI
Sezonun romantik trendi, iddialı mor ve çocuksu pembe arasındaki dengeyi buluyor; lila. Özellikle Kenzo, Michael Kors ve Miu Miu podyumlarında öne çıkan bu renk, yumuşak dokunuşuyla havadaki kasveti dağıtmaya kararlı gibi.

Haberin Devamı

NOSTALJİK PARLAKLIK
Günlük hayatta giymek pek kolay değil, kabul. Fakat parlak cazibesine karşı koymak da zor. Son koleksiyonlarında satene yer veren modaevleri arasında kimler yok ki? Calvin Klein, Celine, Alberta Ferretti... Vintage gecelikleri andıran incecik saten elbiseler gece davetlerin yıldızı olacak. Fazla ışıltıdan ve aşırı makyajdan uzak durun yeter.

AKORDİYON ÇALALIM
Piliseler okul eteklerinin hakimiyetinden çoktan çıktı. Sıcak pres ile yapılan bu kumaş ve kağıt şekillendirme yöntemi, şimdi kendini en zarif elbiselerin farklı bölgelerinde gösteriyor. Seçimlerinizi gri, siyah ve bej gibi tonlardan yaparak, piliselerin sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterme riskini minumuma indirebilirsiniz.

Haberin Devamı

GÜZ ÇİÇEKLERİ
Mevsim değişirken yapraklarını döken doğaya inat, tasarımcılar son birkaç sezondur sonbahar podyumlarını çiçeklerle donatıyor. Bu bahçede; pastel renklerle buluşan soyut çiçeklerden iri yapraklı güllere, elle çizilmiş gibi görünen narin yapraklardan minik kır tomurcuklarına kadar her güzellik var. Oscar de la Renta ve Blumarine’in öncü olduğu bu trende geçtiğimiz hafta düzenlenen Emmy Ödülleri’nde pek çok ünlü yıldızın da ayak uydurduğuna bakılırsa, bizim de çiçeklenmemek için bahanemiz kalmamış demektir.

90’LARDAN DÖNDÜ
Geçtiğimiz yazın incecik askılı elbiseleri, yeni bir trendin doğmasına sebep oldu. Ya da bir trendin 90’lı yıllardan dönüp gelmesini sağladı desek daha doğru olur. Malum, incecik askıları şehrin sokaklarında ya da ofiste rahatça giymek biraz cesaret istiyor. Üstelik görünüşe bakılırsa, bu yalnızca bizim için değil; Paris, New York, Londra gibi moda başkentlerinde salınarak dolaşan stil ikonları için de geçerli. Askılı elbiselerin içine giyeceğiniz beyaz tişörtlerden bahsediyorum. Hem birden bire ‘cool’ görünmenizi sağlayacak, hem de havalar serinlemeye başladı diye yazlık elbiselerinizi bir kenara atmak zorunda kalmayacaksınız. Nasıl ama? n