Cumartesi Tasarımcılar Afrika Birliği’nde

Tasarımcılar Afrika Birliği’nde

15.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Moda dünyası bu yaz, desenleri, renkleri ve silüetleriyle Afrika kıtasının ve renkli kabilelerin izlerini tasarımlarına taşıyor

Tasarımcılar Afrika Birliği’nde

Givenchy 2014 ilkbahar/yaz defilesi Afrika davullarıyla açılınca mesajı almıştık aslında. Moda dünyası gözünü Kara Kıta’ya dikmişti. Ancak Afrika ve moda kelimeleri yan yana gelince aklınıza yalnızca zebra ve zürafa desenleri gelmesin. Önce yüzleri maske gibi boyanmış modeller podyumda belirdi, arkasından da kabile desenleri. Üstelik bu kültürden ilham alan, sadece Givenchy’nin kreatif direktörü Riccardo Tisci de değildi.
Zengin işlemeler, ahşap takılar ve rengarenk kumaşlar podyumlara hâkim olurken birbirinden farklı yorumlar da vardı. Alexander McQueen’in tasarım direktörü Sarah Burton yeni koleksiyon için Afrika’nın güçlü renklerinden esinlenen grafikler kullandı örneğin (markanın kurucusu Alexander McQueen’in ilham için National Geographic okumayı sevdiği biliniyor). Valentino mercan ve turkuvazdan oluşan ve el dokumasını andıran desenleri mitolojik bir havayla buluşturdu, Donna Karan ise seçimini tamamen doğal tonlardan yana yaptı.

İlk kullanan Yves Saint Laurent olmuştu
Söz konusu Afrika olunca, Yves Saint Laurent’ın “Bambara” koleksiyonunun moda dünyasındaki yeri başka. Efsane modacı, 1967’de çıkardığı bu koleksiyonda rafya, ahşap gibi malzemeler kullanıp Batı Afrika’nın bambara sanatından ilham alarak haute couture’e bambaşka bir açıdan bakmıştı. Saint Laurent’ın bir yıl sonra yarattığı, pantolon ve ceketten oluşan safari takımı da kadın giyiminin değişiminde rol oynayan en önemli parçalardan biri.

Haberin Devamı

Stil ipuçları

* Güçlü desenler vücudu saran kalıplarda kendini daha iyi gösterir. Bu trende desenlerle uyum sağlayacaksanız seçimleriniz üzerinize iyi oturan parçalardan yana olsun.
* Tribal renk ve desenleri ahşap takılarla kullanmak fazla geliyorsa metal olanları deneyin. Daha lüks bir etki için altın rengi ideal.
* Bu trende en çok yakışan kumaşların deri, süet ve denim olduğunu unutmayın.
* Görüntüyü tamamlamanın yolu örgülerden ya da tıpkı Valentino defilesinde olduğu gibi saç bantlarından geçiyor.

Tasarımcılar Afrika Birliği’nde

alışveriş

Trendi aksesuarlarla yakalayın

* Afrika trendini tek bir parçayla yakalamak isterseniz seçiminizi bu Swarovski kolyeden yana yapın. Renkleri ve formuyla bu kolye çok iddialı. 870 TL.
* Derimod’daki sandaletler hem grafikleriyle hem de deri ve hasırı bir araya getiriyor oluşuyla Afrika’yı çağrıştırıyor. 379 TL.
* Rengarenk boncuklar ve püsküller... Mudo’daki fermuarlı çantayı hem gündüz hem de gece kullanabilirsiniz. 79.95 TL.
* Marks&Spencer’daki bileklik doğal görünümlü aksesuarlardan hoşlananlar için... 69.95 TL.

Haberin Devamı

kısa kısa

İki küçük kol düğmesi
AssoulIne Yayınevi alanında isim yapmış tasarımcılarla hayata geçirdiği özel koleksiyonlarına bir yenisini ekledi. Begüm Khan markasının yaratıcısı, mücevher tasarımcısı Begüm Kıroğlu tarafından Assouline için özel olarak yaratılan kol düğmesi koleksiyonu marka ile özdeşleşmiş formları barındırıyor. Assouline’in Bebek’teki butiğinde bulabileceğiniz koleksiyon, yayınevinin “Assouline Cuff Links” (Kol Düğmeleri) kitabına da gönderme niteliğinde.

Vahşi doğada lüks gösterisi
LouIs VuItton da son kampanyasıyla Güney Afrika’yı selamlıyor. İngiliz modeller Edie Campbell ve Karen Elson’a sevimli bir zürafanın eşlik ettiği fotoğraflar Peter Lindbergh tarafından çekildi. Görkemli film karelerini andıran kampanyanın 1.5 dakikalık videosunu Fransız modaevinin resmi Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Çantadan kanepeye
Versace, reklam kampanyasında Lady Gaga’nın da tuttuğu yeni çanta modeli Palazzo’dan ilham alarak bir kanepe tasarladı. Kanepenin her iki kolunun da altında modaevinin simgesi olan Medusa başları var.