Cumartesi Trençkotlar evrim geçirdi

Trençkotlar evrim geçirdi

24.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Moda dünyası bu sezon bir klasiğin evrimine sahne oluyor. Yepyeni kesim, materyal ve renklerle farklılaşan trençkotlar, mevsim geçişinde daha stil sahibi görünmenizi sağlayacak.

Trençkotlar evrim geçirdi

İlk kez Birinci Dünya Savaşı’nda İngiliz askerlerini sudan ve rüzgardan korumak için gabardinle tasarlanan trençkotlar, yıllar içinde Burberry’nin tasarımlarıyla efsaneleşti ve kadın, erkek, büyük, küçük herkesin gardırobuna girdi. Klasik trençkotlar kruvaze yakalı oluyor ve yağmur yağdığında daraltmak için kol ağızlarında ayarlama bantları bulunuyor. Ancak tüm bunlar, 2018 ilkbahar sezonundaki modeller için geçerli değil. Çünkü Celine’den Alexander McQueen’e, Christian Dior’dan Valentino’ya, hemen hemen tüm büyük markalar, bu şık pardösü modelini kendine göre yorumladı ve değiştirdi. Kiminde püsküller var, kiminde vatkalar ve büyük cepler. Bazıları dökümlü formlarıyla maskülen görünüyor, bazıları fırfırlarıyla romantik… Fakat ne kadar radikal görünseler de yine de giyeni çarpıcı gösterdiklerine şüphe yok.

Haberin Devamı

Trençkotlar evrim geçirdi

Trençkotlar evrim geçirdi

Trençkotlar evrim geçirdi

Stil ipuçları

- Vücuda tamamen oturan ve kuşağıyla beli saran bir trençkotun yerini hiçbir şey tutamaz. Yine de, trençkotunuzu tam olarak giymeden yalnızca omuzlarınıza atarak da çok çarpıcı görünebileceğinizi unutmayın.

- İri düğmeler, kalın şeritler, çiçek desenleri ve farklı kumaşlardan yapılan ekler bu sezon trençkotları farklılaştıran en önemli detaylar. Alışveriş yaparken bu tür modellere de göz atın deriz.

- Havaya kaldırılmış trençkot yakaları en çok Humphrey Bogart’a yakışıyordu. Tasarımcılar da bunu bildiğinden olsa gerek, bu sezon podyumdaki tüm yakalar olması gerektiği yerde duruyor. Yani, yakanızı kaldırmadan önce iki kere düşünün.

Alışveriş

Trençkotlar evrim geçirdi

-Kalın kuşaklı, renkli trençkotlar podyumdaki görünümlere uyum sağlamak isteyenler için. Sportmax’teki bu model 4355 lira.

Haberin Devamı

Trençkotlar evrim geçirdi

- Koton’un bu sezon özel bir trençkot koleksiyonu var. Süet görünümlü düğmesiz modellerle fark yaratabilirsiniz. Fiyatı 99.99 lira.

- Burberry, klasik trençkotunu ters yüz etti ve genelde astarda bir detay olarak karşımıza çıkan ekoseyi bu sezon daha geniş bir alanda kullandı. Bu model 1995 euro.

Kendisi bir ikon

Trençkotun bizzat kendisi bir moda ikonu. Sinema tarihi boyunca Meryl Streep’ten Catherine Deneuve’a, Audrey Hepburn’den Brigitte Bardot’ya kadar pek çok önemli oyuncuya en önemli sahnelerinde yardım eden trençkotların, her film karakterini daha şık, asil ya da gizemli gösterdiğine şüphe yok.

Trençkotlar evrim geçirdi

İddialı zarafet

Brezilyalı mücevher tasarımcısı Fernando Jorge yeni koleksiyonunun lansmanı için 4-6 Nisan’da İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor. Brezilyalı mücevher tasarımcısı Fernando Jorge, yeni koleksiyonu Brilliant’ın lansmanı için 80’e yakın tasarımıyla birlikte 4-6 Nisan’da Bebek’teki Midnight Express’e geliyor. “Özel kesimler ve narin altın zincir tasarımları bir araya getirerek modern ve zarif mücevher koleksiyonları tasarlıyorum” diye anlatan ödüllü mücevher tasarımcısı “Tasarımlarımda değerli taşların görkemini kullanış ve ifade biçimimin ayırt edici olduğunu düşünüyorum” diyor.

Trençkotlar evrim geçirdi
Tasarım sürecinde odaklandığı ilk noktanın ise mücevherin kullanan kişi üzerinde nasıl duracağı olduğunu söylüyor.

Jorge’nin tasarımları özellikle zarif ve günlük parçaları tercih eden kadınlar tarafından ilgi görüyor. Yerel değerli taşlar ve mineralleri altın zincirlerle buluşturuyor olması günlük şıklık için tercih edilmesinde etkili. Sade ama iddialı mücevherlerinde detayların kendisi için çok önemli olduğunun da altını çiziyor tasarımcı yarattığı parçaları anlatırken: “Duyuları uyandıran enerji ve hareket yüklü tasarımlarımda yerel detaylar ve mineral taşlar kullanıyorum. Her yeni koleksiyonumun bir önceki kadar çarpıcı ve arzulanacak özelliklerde olması ise benim için önemli.”

İlhamı klasik mücevherler

Kolye, küpe, bileklik ve yüzük tasarımları sunan markasının ilham kaynakları üzerine “Klasik tarzda olan mücevherler ve kullanılan teknikler benim için en önemli ilham kaynağı” diyor Jorge. Kullanılan taş ve malzemelerin kalite ve doğallığın da belirleyici unsurlar arasında olduğunu, bir diğer ilham kaynağınınsa mücevher sanatının tarihi olduğunu ekliyor. Yeni Brilliant koleksiyonunun lansmanı için heyecanlı olan tasarımcı, bu koleksiyonda saflık, zarafet ve ihtişamın özel grafik formlarda kendini gösterdiğini belirtiyor.

Trençkotlar evrim geçirdi