Cumartesi “Türk kadınının stili garantici”

“Türk kadınının stili garantici”

19.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Aşk-ı Memnu” dizisine yaptığı stil danışmanlığıyla tanıdığımız Başak Dizer “Giyim konusunda Türk kadınının stili hep garantici ama asla yenilikçi değil” diyor

“Türk kadınının stili garantici”

Birçok ünlü isim ve iş kadınlarına bireysel stil danışmanlığı yaptıktan sonra Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Deniz Marşan’la birlikte “Aşk-ı Memnu” dizisindeki karakterleri giydirmişti Başak Dizer. Geçen yıl “Medcezir” dizisi bu sene “Kara Sevda” derken stil danışmanlığı verdikleri 8’inci dizi için çalışıyorlar. Başak Dizer’e göre moda ve eğlence sektörü ayrılmaz ikili. Doritos da böyle düşünüyor olmalı ki yeni yıl için hazırladığı parti kitabında Başak Dizer’den doğum günü partisi için önerilere yer vermiş. Aynı kitapta Eliz Sakuçoğlu ve Didem Soydan’ın tavsiyelerinin de yer aldığı farklı konseptler bulunuyor. Erkek stil danışmanı olan Dizer’le yılbaşı gecesinde ne giymemiz gerektiğini ve Türk kadının genel giyim tarzını konuştuk.

Haberin Devamı

-Doritos’la Parti Kitabı Projesi ile yollarınız nasıl kesişti?

Doritos her zaman eğlencenin ve partilerin vazgeçilmez parçası oldu. “Hayatı dibine kadar yaşa” mottosundan yola çıkarak bir parti kitabı hazırlamak için bir araya geldik. Kitapta ben de doğum günü partisi konseptini üstlendim. Kitabımızı taçlandırmak için ardından çok söz edilecek dolu dolu bir parti düzenliyoruz. 21 Aralık’ta Madeo’da düzenleyeceğimiz partide ben gecenin dansçılarının kıyafetlerine dokunuşlar yaptım.

“Takım elbise içine siyah gömlek moda”

- Önümüz yılbaşı, hangi konseptte ne giyilmeli?

Ev partilerinde mecburi bir kostüm olmadığından herkes rahat ettiği şekilde giyiniyor ama o geceye özel bir tatlılık yapabilirsiniz. Erkekler kadife bir ceket giyip üzerine ipek bordo bir mendil takabilir. Desenli ya da komik kuru kafalı da olabilir. İçine yine tişörtünü giysin, altına rengi ağartılmamış bir jean giyebilir. Bilekli botları ve kemeriyle geceye hazır. Sokak partilerinde ise kaban giyip üzerine kırmızı bir bere takabilir. Otellerdeki programlarda takım elbise içine beyaz gömlek ve kravat yerine sadece siyah gömlek giyebilirler. Daha şık ve rahat bir seçim olsun. Yılbaşı gecesi kimse kravat takmak istemez.

Haberin Devamı

- Ya kadınlar
ne giymeli?

Kadınlar için sonsuz seçenek var tabii. Ev partisinde düz bir çizmeyle, rengiyle kendini belli edecek dar bir elbise çok güzel olur. Sim, pul işlemeler ve metalik renkler her markada var, rahatlıkla tercih edebilirler. Oteldeki bir kutlamada ise Türk kadını gerçekten ne giyeceğini, nasıl şık olacağını çok iyi biliyor. Belki biraz kırmak için üzerlerine deri ceket alabilirler. Stiletto yerine küt burunlu orta topuk çizme tercih edilebilir.

- Türk kadını şık olmayı biliyor dediniz. Dünya sıralamasında Türk kadını şıklık olarak nerede duruyor?

Araplar ve Ruslar gösteriş, dekolte ve abartı konusunda bizim üç gömlek üstümüzdeler ama biz Avrupa kadar yalın ve sofistike çizgide de değiliz. Aslında biz arada kalmanın verdiği iki farklı temayı birlikte kullanıyoruz.

- Coğrafi konumumuzun etkisi var yani.

Haberin Devamı

Evet. Mesela doğuya doğru gittikçe Arap tarafına dönüyoruz. Batıya doğru gittikçe Avrupa kadınına yaklaşıyoruz. Biraz aradayız, stilimiz hep garantici, asla yenilikçi değil. Yeni bir şeyi arkadaş grubuna sokmak yerine ne modaysa onu takip edip garanti olma yolunu seçiyoruz ama şık olmakta iddialıyız. İngiliz kadını gibi bir jean ve birkaç farklı renk tişörtle her davete katılmayız.

- Tarzını beğendiğiniz isimler var mı?

Ece Sükan’ı beğeniyorum ben. Hiçbir zaman giydikleri yeni tasarımlar değil. Vintage ile birleştirdiği için hoş bir tarz yansıtıyor. Üstündekileri sokakta insanların üstünde göremezsiniz, bu zor bir iş. Dünyayı gezmek gerekiyor bunun için. Erkeklerden İzzet Özilhan’ın tarzını, Önder Öztarhan’ı beğenirim. Umut Eker’i beğenirim, o çok yenilikçidir.

“Dizilerde karakter, Rahmi Koç gibi giyinsin diyorlar”

- Ya Rahmi Koç? O da yenilikçi değil midir?

Evet, Rahmi Koç kesinlikle çok yenilikçidir. Çok cesur ve iddialıdır. Yaşıyla kıyafetini kıyaslayarak bir engel yaratmaz. Keten gömlekleri, mendilleri, pantolonlarıyla hep çok şıktır. İtalyan erkeğinin tarzını görürsünüz onda. Hatta çok enteresandır, dizilere styling yaparken bazı baba karakterler için yapımcı “Rahmi Koç gibi giyinsin” der. Bunu çok sık duyduk bugüne kadar. O figürde onun şıklığının önüne geçebilen kimse yok
demek ki.

Haberin Devamı

- Yapımcıların başka karakterler için “Şunun gibi giyinsin” dedikleri isimler var mı?

Evet, mesela Türk kadını için Feryal Gülman deniyor. Nebahat Çehre’nin günlük kostümleri gibi olsun isterler. O da çok yenilikçidir. “Aşk-ı Memnu” dizisinde biz onu daha ağır giydirdik ama aslında yenilikçi tarzı vardır. Deri çok giyer; saçları, gözlükleri, takıları hep farklıdır.

“Kıvanç’a tavsiyelerim oluyor”

- Uzun süredir Kıvanç Tatlıtuğ’la birliktelik yaşıyorsunuz. Erkek stil danışmanlığı yapan biri olarak Kıvanç beyin tarzına dokunuşlarınız oluyor mu?

E tabi oluyor. Herkes gibi aslında. Ben biliyorum, ben konuşayım gibi değil de tavsiyelerim oluyor. Bir de ben çok fazla ürün görüyorum ve seçiyorum diziler için. Yeni bir şeyler gördüğümde hemen alabiliyorum. Böyle etkileri oluyor tabii bu işi yapıyor olmamın.

Haberin Devamı

- Kıvanç beyin size önerileri oluyor mu?

Pek olmuyor ama bu işi en iyi ben bilirim dediğim için değil. Ben aslında kıyafette çok iddialı da değilim, ahkam kesmem. Herkese mutlu hissedeceği şeyleri giymesini tavsiye ederim.

“Türk kadınının stili garantici”


Başak Dizer Doritos için özel hazırlanan parti çekimlerinde.