Geri Dön
Demet Akalın'ın TDK ile derdi ne zaman bitecek?

Demet Akalın'ın TDK ile derdi ne zaman bitecek?

Demet Akalın Türkçe biliyor, Türkçe konuşuyor ama asla Türkçe yazamıyor. Buna artık hemfikiriz. Demo'muz yine yaptı yapacağını. Kızı Hira'nın Türkçe kitabındaki heceleme örneğine isyan etti. Peki Demet Akalın'ın TDK ile derdi ne zaman bitecek?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Tuvaletler, 'beni ara'lar...

Demet Akalın, başlı başına bir televizyon kanalı gibi. Yeri geliyor herkesin isyan ettiği bir habere küfürlere varacak denli şaşırtıcı bir tepki veriyor, yeri geliyor "Benim tuvaletime kim pisledi?" polemiği başlatıyor, yeri geliyor koskoca bir kuruma "Beni ara" diye mention atıyor... Her zaman haklı olmuyor tabii. Mesela kadın cinayetlerine yönelik duyarsızlığı hepimizi şoke etmişti geçen yıl.

"Hangi akla hizmet anlamıyorum ki?"

Haklı olmadığı ve haklı olmadığını bir türlü kabullenemediği konu da elbette yazım yanlışları... Kızı Hira'nın Türkçe kitabındaki heceleme örneğine isyan etti son olarak Akalın. Koskoca MEB'in Türkçe kitabındaki heceleme biçiminin doğru olmadığını iddia etti. "Ben yapsam içimden geçersiniz. Yani 40 yıldır bildiğimiz şeyleri niye birinci sınıfta değiştirirler, hangi akla hizmet anlamıyorum ki?" diyerek bizleri yine şoklardan şoklara sürükledi.

İlkokuldaki notları nasıldı?

Konu 'ilköğretim' kelimesinin hecelere ayrılması. Akalın, 'ilköğretim' kelimesini 'ilk-öğ-re-tim' diyerek ayırıyor, halbuki doğrusu 'il-köğ-re-tim'. Çünkü adı üstünde hecelemek. İlk heceden sonraki heceler her daim ünsüzle başlar. 'Ba-şöğ-ret-men' mesela. Ama Akalın daha düz bakıyor bu konuya (da). TDK ve Türkçe ile derdi ne zaman bitecek bilemiyoruz ama ben en çok Akalın'ın ilkokuldaki Türkçe notlarını merak ediyorum. Akalın Türkçe dersinden '5 Pekiyi' aldıysa ve zaman içinde Türkçeyi unuttuysa işte o zaman üzücü bence...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr