Geri Dön
Dilan Çıtak'ın kırgınlığı kime?

Dilan Çıtak'ın kırgınlığı kime?

'Çık Dışarı' ve 'Maalesef' cover'ıyla dikkat çeken Dilan Çıtak son dönemde sadece babası İbrahim Tatlıses'le ilgili konularla gündeme geliyor. Halbuki böyle mi olmalıydı? Dilan Çıtak'ın kırgınlığı kime? Neden müzikte bir türlü istikrar yakalayamıyor?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Demek ki sabrımın sonuna gelmişim"

Dilan Çıtak, babası İbrahim Tatlıses'e dair söyledikleriyle bu aralar gündemde. Çıtak, son olarak "Babam değil ama onun çevresindeki kişiler yapımcıma kadar arayıp taciz etti, işimin durması için ellerinden geleni yaptılar" demiş. Şöyle devam etmiş: "Bunca zaman sustum ve yapılan birçok haksızlığa boyun eğdim. İşimin engellenmesine sustum. Şimdiye kadar sustum ama artık canım yandı. Demek ki sabrımın sonuna gelmişim ve konuşuyorum."

Enerjisini dönüştürmesi gerekiyor

Çıtak, "5 yılda iki single çıkartacağıma 50 albüm yapar hak ettiğim değeri alırım. İşime olan enerjim tükendi. Artık beni bırakın da işime gücüme odaklanayım" demiş. Müzik kariyeri boyunca sadece iki single yayınladı Çıtak bugüne kadar. 'Çık Dışarı' ile Mansur Ark'ın 90'larda söylediği 'Maalesef' şarkısını cover'ladı. Sonra araya 'baba-kız' ilişkileri girdi ve devamında Dilan Çıtak bir türlü müzik adına bir şeyler üretemeyip sadece babasıyla ilgili meselelerle gündeme gelen bir şarkıcı pozisyonuna düştü. Birilerine kırgın, küskün ancak bu moddan acilen sıyrılması lazım. Pes etmemesi, enerjisini dönüştürmesi gerekiyor.

Üretmekten vazgeçerseniz...

Halbuki böyle mi olmalıydı? O da farkında bir şeylerin ters gittiğini. "Enerjim düştü artık" diyor. Halbuki tam tersi hareket etmesi, "Çivi çiviyi söker" moduna geçmesi lazım. Sıkıntıları içeri attıkça daha da büyüyor, aktarmak, kendinden taşırmak lazım. Sonra da bir istikrar yakalaması şart... Eğer üretmekten vazgeçerseniz geri adım atmış olursunuz. Dilan Çıtak'ın acilen işine dört kolla sarılması gerekiyor. İki iyi single'la dikkat çeken şarkıcının acilen üretmeye devam etmesi, hırslanması, sorunları bir kenara atması ve bir istikrar yakalaması lazım. 'Çık Dışarı' benzeri şarkılar söyleyen, 'sentez' şarkılar yapan bir isme epey ihtiyaç var şu anda müzik sektöründe çünkü...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler