Dünya 100 milyon dolarlık mücevher çaldılar!

100 milyon dolarlık mücevher çaldılar!

19.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kaliforniya’da, zırhlı araç içinde, değeri 100 milyon dolar olduğu öne sürülen mücevherat silahlı soyguncular tarafından çalındı.

100 milyon dolarlık mücevher çaldılar

DIŞ HABERLER - ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen bir soygunda, milyonlarca dolar değerindeki değerli taşların bir nakliye aracından çalındığı açıklandı. Yetkililer tarafından yapılan araştırmaya göre, San Francisco kenti yakınlarındaki bir fuar sonrası, 18 ayrı kuyumcu firmasına ait olan mücevherat bir zırhlı nakliye aracına yerleştirildi.

Haberin Devamı

Pasadena’daki bir başka fuara doğru yol alan araç, Lancaster kenti yakınlarına geldiğinde silahlı soygun gerçekleşti. Soyguncular araçtan 25 ila 30 çanta alırken, bu çantalarda değeri 100 milyon doları aşan mücevher bulunduğu ifade ediliyor. Güvenlik şirketi ise çalınan mücevherlerin değerinin 10 milyon dolardan az olduğunu öne sürüyor.

Sigortası yok

Hırsızlık olayı hem yerel polis hem de FBI tarafından soruşturuluyor. 18 kuyumcu firması kayıplarının 100 milyon dolar olduğunu söylüyor. Ancak taşıma şirketine düşük sigorta yaptırıldığı belirtiliyor. Küçük çaptaki mücevher firmalarının bu denli değerli bir kargo için tam karşılıklı sigorta yapmasının mümkün olmadığı, bu yüzden kısmi sigorta yaptırdıkları ve bu nedenle çok büyük bir zararda oldukları belirtiliyor. San Francisco, San Mateo’daki Uluslararası Mücevher ve Mücevherat Fuarı’nın Direktörü Brandy Swanson, “Bazı firmaların 35-40 yılda elde ettiği birikimin hepsi bu soygunla ellerinden gitti” açıklamasında bulundu.