Dünya 34 savaş uçağıyla geldi! Ada ülkesi füze sistemini çalıştırdı

34 savaş uçağıyla geldi! Ada ülkesi füze sistemini çalıştırdı

24.01.2022 - 11:49 | Son Güncellenme:

Tayvan Pazar günü yaptığı açıklamada, güneybatı Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde (ADIZ) bir bombardıman uçağı da dahil olmak üzere 34 Çin savaş uçağının tespit edildiğini bildirdi.

34 savaş uçağıyla geldi Ada ülkesi füze sistemini çalıştırdı

 Adanın ADIZ'i karasal hava sahası ile aynı değil. Burası ulusal güvenlik amacıyla izlenen, adanın kendi kendine ilan ettiği bir hava sahası.

Haberin Devamı

Tayvan'ı kendi toprağı olarak gören Çin, gerekirse adayı zorla alacağını duyurmuştu. Pekin yönetimi son gelişmeler hakkında yorum yapmadı. 

Tayvan Savunma Bakanlığı, saldırıya karışan uçaklar arasında 34 savaş uçağı ve bir H-6 bombardıman uçağının bulunduğunu duyurdu.

Bakanlık yetkililerinin çevrimiçi yayınladığı uçuş yollarına göre, Çin uçakları Tayvan kontrolündeki Pratas Adası'nın kuzeydoğusuna uçtu.

Bakanlık, Twitter'da yayınlanan bir bildiride, yanıt olarak Tayvan'ın kendi savaş uçaklarını havalandırdığını ve füze sistemlerinin çalıştırıldığını açıkladı. 

EKİM'DEN BU YANA EN BÜYÜK TACİZ

Pazar günkü hava tacizi, ADIZ'e 56 uçağın girdiği Ekim 2021'den bu yana en büyük saldırıydı.

Kasım ayında 27 Çin uçağının ADIZ'e girmesinin ardından Tayvan yine kendi savaş uçaklarını havalandırmıştı. 

Haberin Devamı

Washington, Tayvan'ın kendisini savunabilmesini ve kendisine yönelik tüm tehditlerin 'ciddi endişe konusu' olarak ele alınması gerektiğinde ısrar ediyor.

Pekin'in bölgedeki askeri faaliyeti, Washington ile gerilimin artmasına ve Hint-Pasifik'teki askeri varlığını artırmasına yol açtı.