Dünya 7.5 büyüklüğündeki deprem, dağları yerinden oynattı!

7.5 büyüklüğündeki deprem, dağları yerinden oynattı!

26.02.2018 - 09:30 | Son Güncellenme:

Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de devasa heyelanlar yolları kapattı, bazı noktalarda iletişim hatları tamamen koptu. 5'ten büyük 13 artçı sarsıntı ülkede paniğe yol açtı.

7.5 büyüklüğündeki deprem, dağları yerinden oynattı

7.5 büyüklüğünde depremle sarsılan Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de, dağlar yerinden oynadı.

Haberin Devamı

Ülkenin pekçok noktasında meydana gelen devasa heyelanlar yolları kapattı. Uluslararası Kızılhaç yetkilileri, bazı yerlerde iletişim hatlarının tamamen kesildiğini bildiriyor.

Ulusal Afet Merkezi'nin alarm durumuna geçtiği ülkede akaryakıt ve gaz hatları da kapandı.

Merkez üssü ada ülkesinin orta kesimindeki Porgera olan depremin ardından 5'ten büyük en az 13 artçı sarsıntı kaydedildi.

Peş peşe gelen artçı sarsıntılar Papua Yeni Gine'nin geniş bir alanında yaşayanları paniğe sevk etti.

Pasifik Ateş Çemberi'nde yer alan ada ülkesinde 1998 yılında gerçekleşen 7 büyüklüğündeki deprem tsunamiye yol açmış ve 2 bin 200 insan hayatını kaybetmişti.

Yeryüzündeki en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu doğu ve batıdan boydan boya kateden fay hattı Pasifik Ateş Çemberi olarak isimlendiriliyor ve en fazla deprem üreten hat.

Haberin Devamı

Endonezya'da heyelan can aldı

Papua Yeni Gine'nin komşusu Endonezya da heyelanlarla boğuşuyor.

Brebes bölgesinde meydana gelen heyelanlar 11 kişinin ölümüne yol açtı. Heyelanın pirinç tarlasında çalışan işçileri toprak altında bıraktığı bildiriliyor.

Yetkililer, halen kayıp olan yedi işçiyi arıyor.

Tropikal iklime sahip ve muson yağmurlarının etkisi altında olan Endonezya'da, yıl genelinde aşırı yağışlar nedeniyle sıklıkla toprak kayması yaşanıyor.