Dünya AA ve TRT muhabirlerine Libya'da müdahale

AA ve TRT muhabirlerine Libya'da müdahale

20.02.2011 - 14:52 | Son Güncellenme:

.

AA ve TRT muhabirlerine Libyada müdahale

Türk Hava Yolları’nın (THY), gösterilerin yaşandığı Libya’da yaşayan Türk vatandaşlarını getirmek için bu ülkeye yolladığı uçak Bingazi’ye ulaştı. TRT ve AA muhabirlerinin uçaktan çıkmasına izin verilmedi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Dışişleri Bakanlığının talebi üzerine Libya’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için bu ülkeye gönderilen THY’ye ait Airbus 330 tipi uçak Bingazi’deki Benina Havalimanı’na indi.

Uçağın inmesinin ardından çevresinde güvenlik önlemi alan Libya güvenlik güçleri TRT ve AA muhabirleriyle ekip arkadaşlarının uçaktan inmesine izin vermedi. Ayrıca uçağın tüm camları da gazetecilerin görüntü almaması için perdeleri çekilerek kapatıldı.

Libya’dan Türkiye’ye dönmek için bekleyen yolculardan bir kısmı apronda bekletilen uçağa alınırken, diğer Türk vatandaşlarının işlemlerini yaptırmak için sıra beklediği ifade edildi.

Uçak havalimanında bekleyen tüm Türk yolcuların işlemlerini tamamlamasının ardından buradan ayrılacak.

Bu arada Benina Havalimanı’nda asker ve mühimmat sevkiyatı yapıldığı görüldü. İnternetin kesik olduğu kentte yabancı mobil telefonların da çalışmadığı bildirildi.