Dünya ABD iki mutasyon dalgasıyla mücadele ediyor

ABD iki mutasyon dalgasıyla mücadele ediyor

16.12.2021 - 14:10 | Son Güncellenme:

Amerika Birleşik Devletleri, kovid-19’un Delta mutasyonuyla mücadele ederken, Omicron mutasyonunun da ortaya çıkması vaka sayılarında artışa neden oldu.

ABD iki mutasyon dalgasıyla mücadele ediyor

Güney Afrika’da ortaya çıkan ve 75 ülkede görülen kovid-19’un Omicron mutasyonu, şu ana kadar ABD’nin 36 eyaletinde tespit edildi. Kovid-19’un daha bulaşıcı olan Delta mutasyonunun etkisinin devam ettiği ülkede, Omicron vakalarının tespit edilmesiyle yeni ve daha bulaşıcı mutasyon dalgası ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray tarafından bugün yapılan açıklamada, şu anda aşıların kovid-19’a karşı koruma sağladığı, bu nedenle şu anda karantinaya gerek olmadığı belirtildi.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kovid-19 mutasyonları hakkında yapılan araştırmaları takip eden Dr. Jacob Lemieux yaptığı açıklamada, “Delta dalgalanmamız devam ediyor ve hızlanıyor. Bunun üzerine bir de Omicron mutasyon dalgalanmasını ekleyeceğiz” dedi. Lemieux, vakaların hızla artması nedeniyle hastanelerin kapasitesinin dolmaya başladığını ifade etti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Rochelle Walensky, bugün yaptığı açıklamada, elde edilen verilere göre Omicron mutasyonunun Delta'dan 2 kat daha bulaşıcı olduğunu söyledi.

ÜNİVERSİTELER FİNAL HAFTASINDA KAPATILDI

Haberin Devamı

Delta ve Omicron vakalarının artması nedeniyle ABD’de üniversiteler final haftasında kapatılırken, NBA ve NHL maçları ertelendi.

John Hopkins Üniversitesi’nden alınan verilere göre, ABD’de kovid-19 salgının başlangıcından bu yana 50 milyon 374 bin 552 vaka tespit edilirken, 802 bin 511 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.