Dünya ABD’nin skandal raporuna sert tepki

ABD’nin skandal raporuna sert tepki

03.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2021 yılı İnsan Ticareti Raporu’nda Türkiye’nin insan ticaretiyle mücadelesini artırdığının teyidine rağmen birtakım STK’lerin iddialarına ve asılsız varsayımlara dayanarak Türkiye’nin çabalarını gölgeleyecek ithamlarda bulunulmasını esefle karşıladığını bildirdi.

ABD’nin skandal raporuna sert tepki

“Çocukların silah altına alınması konusunda Türkiye’ye sorumluluk atfeden iddiaları külliyen reddediyoruz” denilen açıklamada, Suriye ve Irak’taki terör eylemlerinde çocukları zorla silah altına alan PKK-PYD-YPG terör örgütüne silah yardımı dahil aleni destek veren ABD’nin, Türkiye’ye böyle bir iftirada bulunmasının çifte standart ve ikiyüzlülüğün en çarpıcı örneği olduğunun altı çizildi.

Haberin Devamı

Bakanlığın yazılı açıklamasında, “Çocukların silah altına alınması konusunda Türkiye’ye sorumluluk atfeden iddiaları külliyen reddediyoruz” denildi. Açıklamada, Türkiye’nin, çocuk haklarının korunmasına ilişkin BM bünyesinde kabul edilenler dahil başlıca uluslararası düzenlemelere taraf olup bu konudaki sicilinin tertemiz olduğu vurgulandı.