Dünya Afganistan’da sular durulmuyor!

Afganistan’da sular durulmuyor!

17.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afganistan’da önceki gün gerçekleşen kanlı saldırıların ardından, şiddet devam ediyor. Başkent Kabil’deki Ulusal Güvenlik Müdürlüğü eğitim merkezine silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Afganistan’da sular durulmuyor

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necib Daniş, silahlı kişilerin, Kabil’in 5. bölgesinde bulunan istihbarat eğitim merkezi yakınındaki bir binaya girerek eğitim merkezine ateş açmaya başladığını söyledi. Bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisinin sevk edildiğini kaydeden Daniş, geniş çaplı çatışmalar meydana geldiğini belirtti. Çatışmalarda, Norveçli askerlerin de yer aldığı görüldü.

Haberin Devamı

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Kabil’de önceki gün de, bir eğitim merkezinde düzenlenen intihar saldırısında 48 kişi yaşamını yitirmişti. Bu saldırının sorumluluğu DAEŞ üstlenirken, Uluslararası Af Örgütü, söz konusu saldırıyı “savaş suçu” olarak değerlendirdi.

ABD’nin 11 Eylül saldırıları sonrası 17 yıl önce iktidardan uzaklaştırdığı Taliban ile Ocak 2015’ten bu yana aktif olan DAEŞ’in, saldırının arkasında olabileceği tahmin ediliyor. Sık sık Afgan ordu güçlerine ve polise saldıran Taliban, gerilla taktiği ile savaşı sonlandırmak için Kabil hükümetiyle barış masasına oturmayı reddediyor. Taliban, olası barış müzakerelerinin, kukla olarak nitelediği Kabil hükümetiyle değil, doğrudan Washington yönetimiyle olması gerektiğini savunuyor.