Dünya Afganistan’da kanlı cuma: 46 ölü

Afganistan’da kanlı cuma: 46 ölü

09.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde Şii azınlığa ait Gozar-e-Sayed Abad Camii’ne dün Cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendi.

Afganistan’da kanlı cuma: 46 ölü

Enformasyon Bakanlığı’na bağlı “Bakhtar” haber ajansı, patlamada 46 kişinin öldüğü ve 143 kişinin de yaralandığını bildirdi. Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) ve merkezi Kunduz’daki Sınır Tanımayan Doktorlar Hastanesi (MSF) ise, saldırıda 100’den fazla kişinin ölü veya yaralı olduğunu açıkladı. Saldırının, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinden ve Taliban’ın 30 Ağustos’ta ülkenin kontrolünü ele geçirmesinden bu yana gerçekleşen en kanlı saldırı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Saldırıyı terör örgütü DAEŞ’in üstlendiği belirtildi. Associated Press (AP), DAEŞ’in saldırıda Şii Hazaraları hedef aldığını bildirdi. Bu olay, bu hafta Afganistan’da dini kurumları hedef alan 3’üncü ölümcül saldırı oldu. Taliban’ın kontrolü devraldığı 31 Ağustos sonrası meydana gelen saldırılar ve geçmişte Şiilere yönelik saldırıların çoğunu terör örgütü DAEŞ üstlenmişti. Türkiye, ABD ve BM saldırıyı kınadı.