Dünya Amansız mücadele!

Amansız mücadele!

22.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li yüzücü Michael Phelps ile büyük beyaz köpekbalığı arasındaki yarış yarın yapılacak. Daily Mail gazetesi de sıradışı yarış öncesi insanlığın hayvanlara karşı olan amansız mücadelesini derledi

Amansız mücadele

Antik Roma döneminden bu yana insanların hayvanlara karşı verdiği mücadele fikri, hep ön planda oldu. O dönemde silahlı ve

Amansız mücadele
silahsız olarak Kolezyum’da aslanların karşısına çıkan insanlar, daha yakın tarihlerde ise hız ya da güçlerini test etmeye çalıştı. Olimpiyat tarihinin en başarılı sporcusu Michael Phelps de onlardan biri. 28 Olimpiyat madalyası bulunan ABD’li yüzücü, bir köpekbalığıyla yarışmak için son düzlüğe girdi.

Haberin Devamı

ABD merkezli Discovery kanalının ‘köpekbalığı haftası’ kapsamında ortaya çıkan yarış, yarın gerçekleşecek. Saatte 40 kilometre hızla yüzen köpekbalığıyla, saatte 9 kilometre hıza ulaşabilen Phelps arasındaki mücadelenin nefesleri kesmesi bekleniyor.

Atı geçmeyi başardı

İngiliz Daily Mail gazetesi de bu yarış öncesi, geçmişte insanlarla hayvanların karşı karşıya geldiği iki mücadeleyi derledi. Mücadelelerden ilki, 1936 Berlin Olimpiyatları’nda 4 altın madalya kazanan ABD’li atlet Jesse Owens ile bir at arasında geçiyor. Olimpiyatlarda elde ettiği başarılarla o dönem adından sıkça söz ettiren Owens, ülkesine döndükten sonra yaşadığı finansal sorunların ardından 1938’de ortaya atılan bu yarış fikrini kabul etti. Owens o gün 91 metrelik parkurda, yarıştığı atın silahtan ateşlenen başlama atışından ürkmesiyle bitiş çizgisine önde gelmeyi başardı.

Haberin Devamı

İkinci mücadele ise 2007’de Güney Afrikalı ragbi oyuncusu Bryan Habana ile karadaki en hızlı memeli olan çita arasında geçiyor. Sıfırdan 100 kilometre hıza yaklaşık 3 saniyede ulaşabilen çitanın karşısına çıkan Habana, yarışa 30 metre önde başlamasına rağmen mücadeleyi kaybeden taraf oldu.