Dünya ‘Annesini çok seven iyi bir çocuktu!..’

‘Annesini çok seven iyi bir çocuktu!..’

04.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Annesini çok seven iyi bir çocuktu..’

Dünyanın gelmiş geçmiş en kanlı eylemlerine imza atan, “küresel cihatçı terörizmin babası” olarak da nitelenen Usame bin Ladin’in annesi Alia Ghanem, ilk kez, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın özel izniyle, “The Guardian” gazetesine konuştu.

Haberin Devamı

ABD’nin 11 Eylül 2001 saldırılarından sorumlu tuttuğu ve 2 Mayıs 2011’de öldürdüğünü açıkladığı El Kaide lideri Usame bin Ladin’in annesi Ghanem, onun için “Annesini çok seven iyi bir çocuktu” ifadelerini kullandı. Ghanem, büyük oğlu Usame’yi “yolunu kaybetmiş evlat” olarak niteledi. “Çok iyi bir çocuktu ve beni çok severdi” diyen Alia Ghanem, Usame’nin çocukluğunda çekingen biri olduğunu, ama 20’li yaşlarında güçlü ve gözü kara dindar bir kişiliğe büründüğünü, bu değişimin de, Cidde’deki Kral Abdülaziz Üniversitesi’ne girmesiyle başladığını anlattı.

Usame’nin, aile işi görüntüsü vererek tüm parasını Afganistan için harcadığını anlatan Ghanem, oğlunun bir gün cihadçı olacağının hiç aklından geçmediğini savundu. Alia, Usame’yi son kez 1999’da Afganistan’da gördüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Usame’nin üvey erkek kardeşi Ahmed ise, annesinin, en büyük oğlunu çok sevdiği için gerçekleri inkar ettiğini söyledi ve “Bizim gibi annem de, onun sadece iyi yüzünü biliyor. Onun cihatçı yüzüyle tanışmadık” dedi. Diğer kardeş Hasan “Bir insan olarak kendisiyle gurur duymuyorum. Küresel sahnede yıldız mertebesine ulaştı, tüm bunlar bir hiç içindi” ifadelerini kullanıyor.