Dünya Antalya’da kritik görüşme

Antalya’da kritik görüşme

10.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile savaşa bir çözüm bulunması amacıyla bir araya geliyor. İki ülke heyetleri, Antalya'da ayrı otellerde kalırken, toplantı için, 2015’teki G-20 Zirvesi'nde Obama ve Putin gibi dünya liderlerinin de ağırlandığı salon seçildi.

Antalya’da kritik görüşme

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, dün yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ukraynalı mevkidaşı Dmitriy Kuleba arasındaki görüşmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Peskov, görüşmeden beklentilerinin sorulması üzerine "Bu, müzakere sürecinin devamıdır, çok önemlidir. Olayların önünden gitmeyelim” yanıtını verdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise, görüşmelerden beklentilerin sınırlı olduğunu kaydederken, “Ateşkesle ve topraklarımızı özgürleştirmekle ilgileniyoruz. Üçüncü nokta da, insani meselelerin hepsinin çözülmesi" dedi.

Haberin Devamı

Amerikan haber sitesi “Axios” da, İsrailli yetkililerin "her iki taraftaki pozisyonlarda bir yumuşama" olduğunu hissettiklerini ve Rusların "sadece Donbas'ı silahsızlandırmak istediklerini" söylediğini bildirdi.

Yazarlar