Dünya Antony Blinken duyurdu! Yeniden açılıyor...

Antony Blinken duyurdu! Yeniden açılıyor...

26.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs’teki konsolosluğun yeniden açılacağını duyurdu.

Antony Blinken duyurdu Yeniden açılıyor...

 

Blinken, Ortadoğu turu kapsamında ilk olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü. İkili, “ateşkes, Gazze’nin yeniden imarı ve İran ile nükleer gelişmeler dosyasını” ele aldı.

Haberin Devamı

Netanyahu, “Eğer Hamas ateşkesi bozar, İsrail’e saldırırsa, karşılığımız gerçekten çok sert olur. Blinken ile Hamas’ın yeniden silahlandırılmasına yönelik önlemleri görüştük” dedi. ABD’nin İran ile nükleer anlaşmaya geri dönülmesine ilişkin müzakerelerin de görüşmelerde ele alındığını aktaran Netanyahu, “Umarız ABD, İran ile nükleer anlaşmaya geri dönmez” ifadelerini kullandı.

Blinken ise, bölgeye ziyaretinin “ABD’nin İsrail’in güvenliğine desteğini vurgulamak, Batı Şeria ve Kudüs’te gerilimin düşürülmesi için geniş kapsamlı çalışmalar yürütmek, Gazze’ye acil insani yardımların ulaştırılmasını sağlamak, Filistin halkın ve Filistin yönetimiyle ilişkileri ilerletmek” amacı taşıdığını söyledi. Blinken, “Washington, İsrail’in kendini savunma hakkına tam destek veriyor” dedi.

Haberin Devamı

32 milyon dolar destek

Blinken daha sonra Ramallah’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya geldi. Blinken, görüşmenin ardından ABD’nin Gazze Şeridi’ne 5.5 milyon dolarlık acil mali yardım, uluslararası yardım kuruluşlarına da 32 milyon dolarlık destek sağlayacağını belirtti. “İsrail ile Filistinliler arasında daha fazla şiddete yol açan her  türlü tek taraflı uygulamaya karşı çıkmaya devam edeceğiz” diyen Blinken, ülkesinin Filistin ile ilişkilerine bakan Kudüs Başkonsolosluğu’nun yeniden açılacağını duyurdu.

Yazarlar