Dünya Askeri ataşe saf değiştirdi

Askeri ataşe saf değiştirdi

28.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Venezuela’nın ABD’deki askeri ataşesi Jose Luis Silva, Washington’daki büyükelçilik binasında kamera karşısına geçerek Juan Guaido’yu başkan olarak tanıdığı yönünde bir açıklama yaptı. Venezuela’nın ABD’deki Savunma Ataşesi Albay Jose Luis Silva, saf değiştirerek, muhalif Juan Guaido’yu devlet başkanı olarak tanıdığını açıkladı.

Askeri ataşe saf değiştirdi

Savunma Ataşesi, Venezuela’nın Washington Büyükelçiliği’nde kaydedilen videoda “Özgür seçimlerin yapılması” yönünde çağrıda bulunurken, orduya da “Guaido’yu ülkenin tek meşru devlet başkanı” olarak tanımalarını söyledi. Venezuela Savunma Bakanlığı ise, Silva’nın açıklamalarını “vatan hainliği ve korkaklık eylemi” olarak niteledi. Ülkede muhaliflerin gösterisi sırasında ordusu, Maduro’nun yanında durmuştu. Ordunun krizde tavrı, ülke geleceğinde de önemli bir rol oynayacak.

Haberin Devamı

Öte yandan, Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin muhalif Guaido’yu tanımasının ardından Venezuela’daki ABD’li diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre vermiş, bunun üzerine bazı diplomatlar ABD’ye dönmüştü. ABD Başkanı Donald Trump’ın “diplomatları gönderme kararının kabul edilemez” olduğunu açıklamasının ardından, Maduro’nun, bu kararından geri adım attığı ve ABD’li diplomatların Venezuela’da kalmalarına izin verdiği belirtildi.