DünyaAstana'da bir Suriye zirvesi daha

Astana'da bir Suriye zirvesi daha

21.12.2017 - 14:31 | Son Güncellenme:

Kazakistan başkentinde Suriye barış müzakerelerinin yeni turu başladı. Görüşmelere BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da katılıyor.

Astanada bir Suriye zirvesi daha

Suriye barış görüşmelerinin yeni turu Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı. Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Şam yönetimi ve muhalefet temsilcilerinin kanlı iç savaşı sona erdirme imkânlarını görüşmek üzere Rusya, İran ve Türkiye'nin himayesinde bir araya geldiklerini söyledi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Bu, 2017 yılındaki sekizinci tur buluşma oluyor.

Görüşmelerin ikinci gününde BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın da toplantıya katılacağı öğrenildi. Mistura, öncesinde Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kısa süre önce Şam'a yaptığı ziyaret sırasında Rus askeri birliklerinin büyük bölümünün Suriye'den çekileceğini açıklamıştı.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Googleüzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Astana görüşmeleri Birleşmiş Milletlerin himayesindeki Cenevre görüşmeleri paralelinde yapılıyor. Görüşmelerde 2011 yılından bu yana en az 340 bin kişinin hayatını kaybettiği anlaşmazlığı sona erdirme imkânları araştırılıyor. Rusya, Türkiye ve İran'ın girişimiyle oluşturulan Suriye'deki 'çatışmasızlık' bölgelerinde muhalif güçlerle hükümet kuvvetleri arasında ateşkes ilan edilmişti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Kaynak: Deutsche Welle Türkçe

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler