Dünya Avrupa'dan skandal başörtüsü kararı! Mahkeme yasakladı

Avrupa'dan skandal başörtüsü kararı! Mahkeme yasakladı

15.07.2021 - 14:37 | Son Güncellenme:

Avrupa Adalet Divanı, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Almanya'da başörtüsü taktıkları için işlerinden uzaklaştırılan Müslüman kadınların açtığı iki davada, şirketlerin Müslüman çalışanların belirli koşullar altında başörtüsü takmasını yasaklayabileceğini söyledi.

Avrupadan skandal başörtüsü kararı Mahkeme yasakladı

Mahkeme, "İşyerinde siyasi, felsefi veya dini inançların görünür herhangi bir ifadesinin giyilmesinin yasaklanması, işverenin müşterilere karşı tarafsız bir imaj sunma veya sosyal anlaşmazlıkları önleme ihtiyacıyla haklı görülebilir" dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme kararında, "Ancak, bu gerekçe işverenin gerçek bir ihtiyacına karşılık gelmelidir ve söz konusu hak ve menfaatleri uzlaştırırken, ulusal mahkemeler üye devletlerinin özel bağlamını ve din özgürlüğünün korunmasına ilişkin hükümleri dikkate alabilir."

Birisi bakıcı diğeri Mueller eczaneler zincirinde çalışan her iki kadın da işlerine başladıklarında başörtüsü takmıyorlardı ancak daha sonra başörtüsü takmaya başladılar.

Mahkeme belgeleri, ilgili işverenleri tarafından buna izin verilmediğini ve başörtüsüz işe gelmemeleri halinde farklı bir işe girmelerinin söylendiğini gösteriyor.

2017 tarihli bir kararda, Lüksemburg'daki AB mahkemesi, şirketlerin belirli koşullar altında çalışanların İslami başörtüsü ve diğer görünür dini semboller takmasını yasaklayabileceğini söylemişti. O zamanlar bu karar, inanç grupları arasında büyük bir tepkiye yol açmıştı.