Dünya Azil tartışması yeniden gündemde

Azil tartışması yeniden gündemde

31.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesi, yeniden ülke gündeminde. Rusya soruşturması dosyasının resmen kapandığını bildiren Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in açıklamaları ülkeyi yeniden karıştırdı.

Azil tartışması yeniden gündemde

Mueller, soruşturmayı tamamlamasının ardından yaptığı açıklamada, “Başkan’ın suç işlemediğinden açıkça emin olsaydık, bunu söylerdik” demiş, ayrıca soruşturmanın “adaletin tesisini engellemekle” de suçlanan Trump’ı bu suçtan aklamadığını belirtmişti. Mueller buna karşın, görevdeki bir başkana suçlama yöneltme seçeneği bulunmadığını vurgulamıştı. Bu açıklamaların ardından özellikle Demokratlar, ABD Başkanı’nın azledilmesi çağrılarını yeniden gündeme getirdi. Demokrat Cory Booker, Kirsten Gillibrand ve Pete Buttigieg, Başkan Trump’ın azlini istedi.

Haberin Devamı

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de, tonunu sertleştirdi, Kongre’nin, Başkan’ın yetkisini kötüye kullandığı iddiasını soruşturma ve başkanı sorumlu tutma sorumluluğu olduğunu belirtti. Bu çağrılara Trump’ın yanıtı sert oldu. Trump, “Azledilmeyi bekleyip beklemediği” sorusuna “Kirli, pis, iğrenç bir kelime. Dev bir başkanlık tacizi. Bir suç, kabahat yok” dedi.