Dünya Barış için parke taşı

Barış için parke taşı

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri FARC’tan teslim alınan silahlar eritilerek, barış alanı ‘Fragmentos’un tabanına 1300 parke taşı olarak döşendi. Eski lider, silahlı zeminde ‘heyecanla’ yürüdü

Barış için parke taşı

Anlaşma maddesiydi

Haberin Devamı

Eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’nden (FARC) teslim alınan silahlar, yarım asır sonra sağlanan barış süreciyle birlikte eriltildi. Eritilen silahlar, savaşın bitmesini simgeleyen “Fragmentos” (Parçalar) isimli alanın tabanına parke taşı olarak döşendi. Hükümet ve FARC’ın imzaladığı barış anlaşmasında yer alan örgütün silahlarının anıta çevrilmesi şartı çerçevesinde gerçekleştirildi. Alanda sanat eserleri sergilenecek.

1300 parke taşı

Başkent Bogota’nın tarihi ve kamu binalarının bulunduğu Belen semtinde harabe bir bölgeye inşa edilen Fragmentos’un tabanına 1300 parke taşı döşendi.

Açılışa katılan eski FARC lideri, Toplumun Alternatif Devrimci Gücü Partisi Genel Başkanı Rodrigo Londono da silahlardan yapılmış zeminde yürümenin heyecan verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Barış için parke taşı

‘Anıt karşıtı bir alan’

Kolombiyalı sanatçı Doris Salcedo açılış konuşmasında eserinin, “Kolombiyalıların barbar olmadığını, cinayetlerin, intikamların yer aldığı bir tarihi sürdüremeyecekleri ve farklılıklarını şiddet kullanmadan konuşarak çözeceklerinin” bir kanıtı olduğunu söyledi. Salcedo ayrıca, “Burası bir anıt değil bilakis anıt karşıtı bir alan” dedi.