Dünya Bavulundan öyle bir şey çıktı ki!

Bavulundan öyle bir şey çıktı ki!

03.03.2013 - 11:08 | Son Güncellenme:

Londra Gatwick Havalimanı’nda bir yolcunun bavulunda yaklaşık 100 bin kurutulmuş tırtıl bulundu. Yolcu tırtılları yemek için aldığını savundu.

Bavulundan öyle bir şey çıktı ki

Londra Gatwick Havalimanı gümrük görevlileri, Burkina Fasolu bir yolcunun bavullarında bulunan kurutulmuş tırtıllara el koydu. Yetkililer, yaklaşık 94 kilo ağırlığındaki kurutulmuş tırtılların, bugüne kadar el konan en büyük miktar olduğunu kaydetti.

Tırtılları yiyecekmiş İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, 22 yaşındaki yolcu şeffaf folyoya sarılı kurutulmuş tırtılları yemek için yanında bulundurduğunu kaydetti. Afrika'nın bazı bölgelerinde, kurutulmuş tırtıl sevilerek yenen yiyecekler arasında bulunuyor.

Afrika'nın bazı bölgelerinde, kurutulmuş tırtıl sevilerek yenen yiyecekler arasında Burkina Faso'dan hareket eden ve İstanbul üzerinden Londra'ya uçan yolcunun bavullarında bulunan kurutulmuş tırtıllar, İngiliz gıda maddeleri yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesi ile imha edildi. İngiltere'de hastalıkların yayılmasını engellemek için piyasaya sürülen gıda maddeleri sıkı bir şekilde denetleniyor.

Kaynak: DW Türkçe