Dünya Berlusconi’yi şoke eden protesto!

Berlusconi’yi şoke eden protesto!

05.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İtalya’da seçmenler, Temsilciler Meclisi ve Cumhuriyet Senatosu’nun yeni üyelerini belirlemek üzere dün sandık başına gitti. Toplamda 30’dan fazla partinin oy pusulasında yer aldığı seçimde, bazı ittifaklar ve partiler öne çıkarken, seçim yarışının üç ana bloku, merkez sol ittifakı, merkez sağ ittifakı ve 5 Yıldız Hareketi (M5S) olarak sıralanıyor.

Berlusconi’yi şoke eden protesto

İktidardaki koalisyon hükümetinde bulunan ve Matteo Renzi liderliğindeki Demokrat Parti’nin (PD) başı çektiği merkez sol ittifakında Emma Bonino’nun liberal “Avrupa” partisi, Giulio Santagata’nın “Birlikte” partisi ve Beatrice Lorenzin’in merkezci “Popüler Sivil Liste” partisi yer alıyor.

Haberin Devamı

Anketlere göre en fazla şans tanınan taraf olan merkez sağ ittifakındaysa, eski Başbakan Silvio Berlusconi’nin liberal muhafazakar “Forza Italia” partisi, Matteo Salvini’nin aşırı sağcı “Lig” partisi, Giorgia Meloni’nin aşırı sağcı “İtalya’nın Kardeşleri” partisi ve Raffaele Fitto’nun Hristiyan demokrat “Biz İtalya’yla” partisi birlikte yarışıyor.

Femen gösterisi

Eski başbakan Silvio Berlusconi, oyunu Milano’da kullanırken, beklemediği bir protesto ile karşılaştı. Nitekim Berlusconi oy verdiği sırada bir Femen aktivisti, yarı çıplak şekilde masanın üzerine çıkarak eski başbakanı protesto etti. Aktivistin göğsünde “Berlusconi süren doldu” ifadesinin yazdığı dikkat çekerken, Berlusconi olaya tepki gösterdi ve dışarı çıktı.