Dünya Bir haftada 3'üncü facia

Bir haftada 3'üncü facia

26.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Önceki gece Ege Denizi'nde bir bot daha alabora olurken, 16 göçmen hayatını kaybetti. Bu, bir haftada yaşanan üçüncü facia olurken, ölenlerin sayısı 30’u buldu

Bir haftada 3üncü facia

Yunanistan'ın Paros Adası açıklarında göçmenleri taşıyan botun batması sonucu en az 16 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu, bir haftada batan üçüncü göçmen botu olurken, hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a ulaştı.

Haberin Devamı

Yunan sahil koruma ekipleri, önceki gece meydana gelen olaydan sonra şimdiye kadar bir çocuk, üç kadın, 12 de erkek cesedinin denizden çıkarıldığını açıklarken, arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Yunan basını ise, sığınmacıların olduğu teknede 80 kişinin bulunduğu ve Türkiye'den İtalya’ya yola çıktığının tahmin edildiğini bildirdi.

7 günde 30 göçmen öldü

Perşembe günü Girit Adası ile Mora Yarımadası arasında yer alan Antikythera Adası'nın kuzeyinde göçmenleri taşıyan botun batması sonucu yaşanan faciada da can kaybı arttı. Hayatını kaybedenlerin sayısının 11'e yükseldiği faciada 27'si çocuk 90 kişinin kurtarıldığı öğrenildi. Mültecilerin yer aldığı bu teknenin de İtalya’ya doğru yola çıktığı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

Çarşamba günü ise Santorini ve Folegandros adaları yakınlarında çoğunluğu Iraklı göçmenlerin oluşturduğu botun batması sonucu üç yaşamını yitirirken, 13 kişi kurtarılmıştı. Hayatta kalanlar en az 17 kişinin kayıp olduğunu bildirmişti. Bu teknede 50 kişinin olduğu belirtilmişti.

Ege Denizi'nde yaşanan bu trajediden kaçakçılık çetelerinin sorumlu olduğunu söyleyen Yunanistan Denizcilik Bakanı Giannis Plakiotakis, "Çeteler insan hayatına kayıtsız. Onlarca insanı can yelekleri olmadan, güvenlik standartlarına uymayan gemilere istifliyorlar" dedi.