Dünya Birleşik Krallık Parlamentosu'ndan Will Smith'e davet!

Birleşik Krallık Parlamentosu'ndan Will Smith'e davet!

29.03.2022 - 13:27 | Son Güncellenme:

Will Smith, Chris Rock'a attığı tokat hakkında konuşması için Birleşik Krallık Parlamentosu'na davet edildi.

Birleşik Krallık Parlamentosundan Will Smithe davet

Will Smith, Oscar töreninde sahnede Chris Rock'a vurmasının ardından Birleşik Krallık Parlamentosu’nda konuşma yapmaya davet edildi.

Haberin Devamı

Muhafazakar Partili Parlamenter Dehenna Davison, olayı takiben pazartesi günü Smith'e yazarak Fresh Prince'in yıldızının gelip parlamenterlere hitap etmesini istedi.

Bunun öncesinde İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Smith'in komedyen meslektaşına tokat atmasının yanlış olduğunu belirtmişti.

Bishop Auckland Parlamenteri Davison, Siyah Giyen Adamlar'ın (Men In Black) yıldızına yazdığı mektupta Smith'in, başkanlık ettiği Tek Yumrukluk Saldırılar İçin Partilerarası Parlamento Grubu'na seslenmesi söyledi.

Parlamenter, babasının tek bir yumruk darbesi aldıktan sonra öldüğü çocukluk deneyiminden de bahsetti:

"Rock'ın esprisinin hiç komik olmadığını düşünsem de sizin bulunduğunuz bu önemli platformu iyilik için değil, şiddete teşvik için kullanmanız karşısında büyük hayal kırıklığına uğradım."

Haberin Devamı

Ben de sevdiğim birini savunmak için güçlü bir istek duyuyorum. 13 yaşındayken babam kafasına aldığı tek bir darbeyle hayatını kaybetti. Hayatım altüst oldu ve beni siyasete atılmaya iten de bu olaydı.

Davison, partilerarası grubun "tek bir yumruğun öldürebileceği mesajını sağlamlaştırmak için" hayır kurumlarıyla çalıştığını söyledi.

"Bu yüzden sizi kampanyamızı tartışmak ve tek bir yumruk karşısında sevdiklerini kaybedenlerin hikayelerini dinlemek için Tek Yumrukluk Saldırılar İçin Partilerarası Parlamento Grubu’nda konuşmaya çağırıyorum."

Davison şöyle ekledi:

"Geçmişte yaptıklarımızı değiştiremeyiz ama geleceğimizi şekillendirebiliriz ve bulunduğumuz platformları iyilik için kullanmayı seçebiliriz. Lütfen tek yumrukluk saldırılar hakkında farkındalığı artırmaya, başkalarının benim ailemin ve çok daha fazla kişinin yaşadığı acıyı yaşamasını engellemeye yardımcı olmak için bana katılın."

2022 Oscar töreninde Rock, sahnede Smith’in eşi Jada Pinkett-Smith’in saçları kazınmış kafasıyla ilgili bir espri yapmıştı.

En İyi Belgesel Film Ödülü’nü sunmak için sahneye çıkan Rock, Pinkett-Smith'in "Jane’in Zaferi (G.I. Jane) 2’de" oynayacak gibi göründüğünü öne sürmüştü.

Pinkett-Smith saç kaybına neden olan alopesiden mustarip olduğunu açıkça belirten biri.

Haberin Devamı

Rock’ın yorumunu takiben Smith, komedyenin karşısına dikilmek için sahneye koşup tüm dünyanın izlediği törende Rock’a tokat attı.

Britanyalı diğer siyasetçiler olaya dair farklı tutumlar sergiledi. North Dorset Parlamenteri Simon Hoare, pazartesi sabahı Smith’in yerinde olsa daha ileri gidip eşiyle ilgili şaka yaptığı için komedyeni "güzelce yumruklayacağını" söyledi.

Parlamenter "Oscar törenindeki Will Smith hadisesine istinaden, umarım birileri eşimin sağlık durumu pahasına espri yapmanın yakışık alacağını düşünür de kalkıp onu güzelce yumruklarım" dedi.

İşçi Partisi lideri Keir Starmer da belirsiz bir tavır takınarak "Aile üyelerine hakaret eden herkes, hepimizin epey duygusal bir yanını uyandırır..." dedi.

Fakat Holborn ve St. Pancras Parlamenteri "Çıkıp birine öyle vurmak yanlış..." diye ekledi.

Kaynak: Independent Türkçe