Dünya BM de Apple’ın yanında!

BM de Apple’ın yanında!

06.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Apple ve FBI arasındaki şifre gerginliği sürerken, teknoloji devine bir destek de Birlemiş Milletler’den (BM) geldi.  BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, “’FBI’ın talebi, milyonlarca insanın fiziksel ve finansal güvenliğini tehlikeye atabilir“ dedi

BM de Apple’ın yanında

ABD’li teknoloji devi Apple ile FBI’ın tartışmasına katılan son taraf Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği oldu. BM tarafından ABD’li yetkililerin iPhone’ların şifresinin kırılması konusunda Apple’a baskı yapması eleştirildi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “ABD’li yetkililer, Pandora’nın kutusunu açma riskiyle karşı karşıya ve bu durum milyonlarca insanın hem fiziksel, hem finansal güvenliğini tehlikeye atabilir” dedi. FBI’ın bu talebinin insan hakları üzerinde zararlı etkileri olabileceğine vurgu yapan Hüseyin, bu davanın otoriter rejimlerin ve bilgisayar korsanlarının önünü açabileceği uyarısında bulundu.

17 şirket destek oldu

Geçtiğimiz günlerde Twitter ve AirBnB’nin ardından eBay, Google ve Amazon’un da arasında olduğu 17 şirket daha Apple’a destek olduklarını açıklamıştı. FBI, Apple firmasına San Bernardino saldırganının telefonunun şifresini açmasını talep eden mahkeme emri yollamış, Apple ise talebi kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atacağı gerekçesiyle reddetmişti.