Dünya Brezilya Devlet Başkanı Lula ağladı

Brezilya Devlet Başkanı Lula ağladı

24.07.2010 - 12:25 | Son Güncellenme:

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, katıldığı bir televizyon programında gözyaşlarına hakim olamadı.

Brezilya Devlet Başkanı Lula ağladı

Brezilya Devlet Başkanı Lula ağladı
Sekiz senelik başkanlık dönemini bu yıl sonunda noktalayacak olan Lula, Brezilya'nın "TV Record" isimli televizyon kanalına bir röportaj verdi. Programda siyasi kariyeri boyunca yaşadığı birçok anısını anlatan Brezilya Devlet Başkanı, röportajın bazı bölümlerinde bir hayli duygulandı.

Haberin Devamı

Lula, Sao Paulo'nun varoşlarında topladıkları kağıtları geri dönüşüm için satarak geçimini sağlayan evsizler tarafından kurulan bir derneğe devlet bankasından kişisel olarak 200 milyon dolarlık kredi verdiğini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

"Sanırım yaşlanıyorum. Bu kadar duygusallaşmamın nedeni bu" diyen Lula, evsiz vatandaşların kendisini Başkanlık Sarayı'nda teşekkür etmek için ziyaret ettiğini hatırlattıktan sonra bir kez daha gözyaşlarına boğuldu.

Ülkeyi yaklaşık 60 yıl önce yöneten Getulio Vargas'dan bu yana Brezilya halkının en çok destek verdiği lider olarak tanımlanan Lula, 31 Aralık'ta görevini tamamladıktan sonra bir daha aday olmayacağını belirtti. Bu kararını açıklarken de duygusal anlar yaşayan Brezilya Devlet Başkanı, fakirlik içinde geçen çocukluk yıllarından da gözyaşları içinde bahsetti.

Haberin Devamı

İŞTE O ANLAR: