Dünya Büyücülerin kurbanı albinolara protez

Büyücülerin kurbanı albinolara protez

11.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tanzanya’da albino oldukları için büyücüler tarafından vücutlarından parçalar kesilen dört çocuk, ABD’de protez kol ve bacaklarına kavuştu

Büyücülerin kurbanı albinolara protez

Doğu Afrika ülkelerinden Tanzanya’da yaşayan ve büyücüler tarafından kullanılmak üzere bazı uzuvları kesilen dört albino çocuk, ABD’de tedavi altına alındı. Vücut parçaları değerli olduğu inancıyla kesilen ve yaşları 7 ile 16 arasında değişen çocuklar, Philedelphia’daki bir çocuk hastanesine yatırıldı. Küresel Tıbbi Yardım Derneği tarafından protez bacak ve kollarına kavuşan çocuklar hakkında konuşan derneğin kurucusu Elissa Montanti, “Buraya geldiklerinde çok kötü bir durumdaydılar. Gençlikleri ve onurlarının bir kısmını kaybetmişlerdi. Onları birleştirdik. Daha güçlü hissedecekler” dedi.

Haberin Devamı

15 yılda 75 cinayet

Afrika’da Pagan inanışı nedeniyle büyücüler, albinoların vücut parçalarıyla yapılan iksirlerin, birçok hastalığa iyi geldiği ve ömrü uzattığını iddia ediyor. Bu nedenle her yıl çok sayıda albino vahşete uğruyor. ‘Kötü şans getiren hayalet’ olarak da görülen albinolar, saldırı ve ayrımcılıkla da karşılaşıyor. BM raporlarına göre Tanzanya’da 2000-2015 yılları arasında 75 albino katledildi.