DünyaCezayir alevlere teslim! Orman yangınlarında can kaybı arttı

Cezayir alevlere teslim! Orman yangınlarında can kaybı arttı

22.07.2026 - 13:45 | Son Güncellenme:

Cezayir'de etkisini sürdüren sıcak hava dalgası orman yangınlarını büyüttü. Ülke genelinde çıkan yangınlarda 6 kişi hayatını kaybederken, mayıs ayından bu yana kaydedilen orman yangını sayısı 3 bin 700'ü aştı.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Cezayir alevlere teslim Orman yangınlarında can kaybı arttı

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir'in farklı noktalarında orman yangınlarıyla mücadele ediliyor. Cezayir İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülke genelindeki orman yangınlarında 6 kişinin kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

ÜLKE GENELİNDE 460 ORMAN YANGINI

Uzun süren sıcak hava dalgasının birçok ilde orman yangınlarını körüklemeye devam ettiği aktarıldı. Cezayir Sivil Koruma Dairesi Sözcüsü Nassim Bernaoui, temmuz ayının başından bu yana ülke genelinde bin 460 orman yangınının kaydedildiğini söyledi.

Bernaoui, Sivil Koruma ekiplerinin ordu, Orman Genel Müdürlüğü, yerel yetkililer, diğer ilgili kurumlar ve gönüllülerle koordineli olarak yürütülen operasyonlar sayesinde yangınların yüzde 85 ila 90'ını kontrol altına aldığını bildirdi. Bernaoui, Annaba, Bejaia, Guelma, El Tarf, Khenchela, Mila, Bouira, Medea ve Mascara illerinde devam eden yangınları söndürmek ve yayılmalarını önlemek için çalışmaların sürdüğünü vurguladı. Bernaoui, Cezayir'de Mayıs ayının başından bu yana 3 bin 719 orman yangını kaydedildiğini, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise bu sayının bin 501 olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Orman Genel Müdürlüğü'ne göre yangınlar şu ana kadar bin 666 hektardan fazla ormanlık alanı küle çevirdi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler