Dünya ‘Çin dünyayı domine edecek’

‘Çin dünyayı domine edecek’

12.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Savunma Bakanlığı’nın bilgisayar yazılım sistemlerinden sorumlu en üst düzey yetkilisi Nicolas Chaillan, istifasının ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.

‘Çin dünyayı domine edecek’

İstifa sonrası “Financial Times”a konuşan Chaillan, Amerikan ordusunun teknolojik dönüşümünün çok yavaş ilerlemesini protesto etmek için bu kararı aldığını söyledi. “Çin’in ABD’yi geçmesini izlemeye dayanamam” diyen Chaillan, ABD’nin, Çin kaynaklı siber ve diğer tehditlere yanıt vermekteki başarısızlığının, çocuklarının geleceğini tehlikeye attığını belirtti. BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, Chaillan “15-20 yıl içinde Çin’le rekabet ve mücadele edemeyecek bir konumda olacağız. Bence bu şimdiden belli. Üzgün olmamız için de geçerli bir neden” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni teknolojilerin F-35 gibi savaş uçaklarından çok daha kritik önemde olduğunu savunan uzman, “Çin, gelecekte dünyayı domine edecek. Medyadan jeopolitiğe her alanda” dedi. Çinli şirketlerin hükümetle Çin hükümetiyle çalışmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Chaillan, “Çin, ahlaki değerleri umursamadan yapay zekaya büyük yatırım yapıyor” dedi.