Dünya Cinsiyet eşitliğine 40 milyar $ yatırım

Cinsiyet eşitliğine 40 milyar $ yatırım

02.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya liderleri, uluslararası kuruluşlar ve özel sektör temsilcileri, Paris’teki “Nesiller Boyu Eşitlik Forumu”nda (Generation Equality Forum) küresel düzeyde cinsiyet eşitliğini artırmak için 40 milyar dolar yatırım sözü verdi.

Cinsiyet eşitliğine 40 milyar $ yatırım

 

Toplumsal cinsiyet eşitliği, sosyal ve ekonomik alanda kadın hakları gibi alanlarda somut taahhütlere odaklanan konferans, dünya çapında kadın ve kız çocuklarına eşit şartlar sağlamayı hedefliyor. Önceki gün başlayan Forum’da finansal taahhütlerin yanı sıra, temel politika reformları ve cinsiyet eşitliğini artırma amaçlı programlar da açıklandı. Önümüzdeki 5 yıl boyunca cinsiyet eşitliğine ivme kazandırmak ve Kovid-19 sebebiyle kadın haklarının artan bir şekilde karşılaştığı risklere yönelik iki yeni oluşum duyuruldu. Bunlardan biri “Cinsiyet Eşitliği için Küresel Hızlandırma Planı”, diğeri “Kadın, Barış ve Güvenlik ve İnsani Eylem Sözleşmesi” oldu.

Haberin Devamı

Dünya liderleri katıldı

Paris’teki 3 günlük forma, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Haris, ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen gibi isimler katıldı.

Paris’teki ‘Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nda küresel cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadın ve kız çocukların güçlendirilmesine yönelik kararlar alındı, liderler 40 milyar dolarlık yatırım taahhüdünde bulundu.