Dünya DAEŞ yabancı esirleri koz olarak kullanıyor

DAEŞ yabancı esirleri koz olarak kullanıyor

13.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütü DAEŞ, Suriye’nin doğusunda ABD desteğiyle etrafını kuşatan YPG/PKK ile yaptığı pazarlıkta, ellerindeki yabancı esirleri de koz olarak kullanıyor.

DAEŞ yabancı esirleri koz olarak kullanıyor

DAEŞ’in 2012-2013’te kaçırdığı ve öldürdüğü tahmin edilen İngiliz gazeteci John Cantlie’nin yaşadığını ve pazarlık unsuru yapıldığını ifade ediliyor. Kaynaklar, aynı dönemde kaçırılan İtalyan rahip Paolo Dall’Oglio’nun da yaşıyor olabileceği ve DAEŞ tarafından masada kullanılıyor olabileceğini ifade etti.

Haberin Devamı

İngiltere Güvenlik Bakanı Ben Wallace, 5 Şubat’taki açıklamasında Cantlie’nin yaşadığını söylemiş, ancak detay vermemişti. İngiliz The Times gazetesi 7 Şubat’ta, YPG kaynaklarının, Dall’Oglio’nun da yaşadığını ve DAEŞ’in rahibi kendilerine karşı koz olarak kullandığını söylediğini yazmıştı. DAEŞ şimdiye kadar çok sayıda yabancıyı esir almış, bir kısmını vatandaşı oldukları ülkelere mesaj gönderdikleri videolar çekerek infaz etmiş, bir kısmını ise serbest bırakmıştı. İnfaz edilenler arasında ABD’li yardım çalışanı Peter Kassig, gazeteciler James Foley, Steven Sotloff, İngiliz yardım çalışanları David Haines ve Alan Henning bulunuyordu.

Koalisyon sivilleri vurdu

Suriye’nin Deyrizor ilinde, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği saldırılarda çoğu çocuk ve kadın 50 sivil öldü. Bagoz’da, DAEŞ ile YPG arasındaki çatışmalar ise sürüyor. ABD’nin havadan yoğun bombardımanla, Fransa’nın da füze saldırılarıyla destek verdiği YPG’nin henüz ciddi bir ilerleme kaydedemediği ifade ediliyor.