DünyaDışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Lübnan'daki işgaline kınama

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Lübnan'daki işgaline kınama

01.06.2026 - 16:17 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Lübnan'daki işgaline yönelik açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail’in Lübnan’daki işgalini genişletmesini en güçlü biçimde kınıyoruz' ifadeleri kullanıldı

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Dışişleri Bakanlığından İsrailin Lübnandaki işgaline kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’daki işgalini genişletmesini en güçlü biçimde kınadığını açıkladı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Netanyahu hükümetinin, Gazze’de yaptığı gibi, Lübnan’da da işgal ettiği yerleri yaşanmaz hale getirerek Lübnanlıları kalıcı göçe zorlamayı amaçladığı görülmektedir.

İsrail, izlediği yayılmacı ve saldırgan politikalarla, bölgedeki barış ve istikrar arayışlarını hedef almakta; insani durumu daha da ağırlaştırmaktadır.

İsrail’in Lübnan’daki saldırılarını ve işgalini sonlandırması için, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası toplumun gecikmeksizin somut adımlar atması gerekmektedir.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler