Dünya ‘Dolap çevirmedim’

‘Dolap çevirmedim’

25.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerine müdahalesini araştıran Senato İstihbarat Komisyonu’na ifade verdi.

‘Dolap çevirmedim’

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen oturumda Kushner, herhangi bir yabancı hükümetle gizli anlaşma yapmadığını ya da uygunsuz bir temasının olmadığını belirtti. Kushner, başkanlık kampanyasında ve seçimlerin ardından Rusya ile dört bağlantısının bulunduğunu doğruladı. Bununla birlikte Kushner, bağlantılarının hatırlanmayacak kadar önemsiz olduğunu belirtti ve Trump’ın seçim galibiyetinde Rusya hükümetinin yardımı olduğunu reddetti. Kushner ayrıca, Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak’la yaptığı görüşmede Moskova ile gizli iletişim kanalı kurulmasını önermediğini de söyledi.
ABD liderinin büyük oğlu Trump Jr. ise yarın Senato’da ifade verecek. Trump Jr. önce inkar etse de geçen yıl Haziran ayında Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile buluştuğunu kabul etmişti.
Büyük gaf yaptı
Öte yandan Beyaz Saray İletişim Direktörü Anthony Scaramucci Başkan Trump’ın, Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulanması konusunda Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında Kongre’de varılan anlaşmayı destekleyip desteklemediği konusunda görüşünü bilmediğini söyledi.
Scaramucci, “Henüz yasayı imzalayarak onaylayıp onaylamama konusunda bir karar almadı” derken eleştiriler sonrasında yanlış yorum yaptığını kabul etti. “New York Times”a konuşan Scaramucci, hatasını kabul ettiğini ve özür dilediğini belirtti. Scaramucci, cuma günü Beyaz Saray İletişim Direktörü olarak atanmıştı.

Haberin Devamı