Dünya Dünya bu görüntüyü konuşuyor

Dünya bu görüntüyü konuşuyor

22.10.2013 - 13:50 | Son Güncellenme:

Brezilya'da bir petrol sahasının ihalesiyle ilgili başlayan protestolar sırasında plajda alınan güvenlik önlemlerine rağmen tatilcilerin istifini bozmadan keyfe devam etmesi ilginç görüntüler oluşmasına sebep oldu.

Dünya bu görüntüyü konuşuyor

Brezilya´da göstericiler ile polis arasındaki çatışmalar bütün şiddetiyle devam ederken, Rio de Janeiro´nun tatil bölgesi Barra da Tijuca´da ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Plajda ve sahil kesiminde meydana gelen protesto eylemlerine karşı hükümet plaja polis konuşlandırarak önlem alırken, bölgeye güneşlenmek ve yüzmek için gelen tatilciler ise hiç istifini bozmadan keyif yapmaya devam etti.

Haberin Devamı

İŞTE İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Bir yandan göstericilerle mücadele edip çatışan polis, bir yandan da sahilde yarı çıplak güneşlenen Brezilyalı kadınların yanında yer aldı.

İlginç görüntülerin oluşmasına neden olan olaylar, medyada da geniş yer buldu.

Öte yandan protestoların sebebi olan, Brezilya´nın en büyük petrol sahasında sondaj haklarını, Rio de Janeiro´da düzenlenen ihalede Brezilya devlet petrol şirketi ile onu destekleyen Total ve Shell ve Çin şirketlerinden oluşan konsorsiyom kazandı. İhaleye tek teklif, bu beş üyeli konsorsiyumdan geldi.

Açık denizdeki Libra petrol sahası için düzenlenecek ihale öncesinde 1100 asker ihalenin yapılacağı oteli abluka altına aldı.

Güvenlik güçleri, çoğu grevde olan petrol işçilerinden oluşan göstericilerle çatıştı.

Libra petrol sahasının tahmini rezervinin 8-12 milyar varil olduğu ifade ediliyor. (Rotahaber/ajanslar)