Dünya ‘Dünya daha tehlikeli olacak!’

‘Dünya daha tehlikeli olacak!’

23.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ile ülkesi arasında geçmişte imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’ndan ülkesini çekeceği yönündeki açıklaması büyük ses getirirken, dünyada endişe yarattı.

‘Dünya daha tehlikeli olacak’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington’dan konuyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi. ABD’nin kararının detaylarını henüz bilmediğini, sadece Trump’ın bu husustaki niyetini duyduğunu belirten Lavrov, “Amerika tarafından resmi açıklama bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Tedbir alırız’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, Trump’ın anlaşmadan çekilme kararına benzer adımların dünyayı daha tehlikeli hale getireceğini bildirdi. Trump’ın kararının ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un Moskova’daki resmi temasları esnasında ele alınacağına işaret eden Peskov, “Elbette, ABD tarafının bu hususta açıklamalarını dinlememiz gerekiyor çünkü bu konu stratejik güvenlik meselesi” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği de, Moskova ve Washington yönetimlerinin anlaşmayı korumak için diyaloğu sürdürmeleri gerektiğini kaydetti. AB Komisyonu Sözcülüğü’nün açıklamasında, “Uluslararası ve Avrupa güvenliğinin sağlanması için elzem olan anlaşmanın tam olarak uygulanmasını güvence altına almalıdır” denildi.