Dünya Dünya turu

Dünya turu

30.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünya turu

Dünya turu


İSRAİL

       Evlerinin onarımını devlet parası ile yaptırdıkları iddiasıyla haklarında soruşturma açılan İsrail eski başbakanı Benyamin Netanyahu ile eşi Sarah, önceki akşam bir kez daha sorgulandılar. Sorgulama bu kez 10 saat sürdü. Bu ifadesiyle eski başbakan hakkındaki sorgulamaların sayısı altıya eşinin sorgulama sayısı da yediye çıktı.

Şerif'e demeç yasağı

       Pakistan'da terörle mücadele mahkemesi, devrik başbakan Navaz Şerif ve birlikte yargılanmakta olan yardımcılarının siyasi demeçler vermelerini yasakladı. Öte yandan, askeri yönetimin lideri Pervez Müşerref, Başsavcı Aziz Munşi'yi hukuk, adalet, insan hakları ve parlamento ilişkilerinden sorumlu bakan olarak atadı.

ÇİN

       Silah sektöründe son yıllarda büyük gelişme kaydeden Çin'in, ABD'nin, radarlara yakalanmayan ünlü hayalet savaş uçaklarını saptayan bir teknoloji geliştirdiği ve bu gelişmenin Washingtonu tedirgin ettiği bildirildi. ABD Başkanı Bill Clinton, yeni gelişmeyi değerlendirmek için, askeri ve silah sanayii uzmanlarını aralık ayı başlarında Washington'da toplantıya çağırdı.

ABD

       ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçiminde, ülkenin üçüncü partisi konumundaki Reform Partisi'nden aday olması beklenen emlak kralı Donald Trump, başkanlık seçimindeki muhtemel rakiplerine hakaret yağdırırken, Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin'i de "alkolik bir felaket" olarak nitelendirdi.

ALMANYA

       Almanya'da yargılanan Bosnalı Sırp paramiliterlerin eski liderlerinden, 59 yaşındaki Maksim Sokoloviç, soykırım suçu işlemekten 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 1992'de Bosna'da bir köylüyü sırtırdan vurarak öldüren Sokoloviç'in, başka mahkumları da sopa ve copla öldüresiye dövdüğü öne sürülüyor.