Dünya Dünyayı kurtaracak diyet! 10 milyar insanı doyuracak

Dünyayı kurtaracak diyet! 10 milyar insanı doyuracak

18.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yeni geliştirilen bir beslenme yöntemi, dünya için felaket sonuçlara yol açmadan 10 milyar kişiyi doyurmayı vaat ediyor. Yeni yöntemde yiyecekler arasında fındık, fıstık ve baklagiller var

Dünyayı kurtaracak diyet 10 milyar insanı doyuracak

Yılda 11 milyon ölüm

Haberin Devamı

37 bilim insanı, EAT-Lancet Komisyonu’nda bir araya geldi. 2 yıl çalıştı, yeni bir beslenme yöntemi belirledi. 7.7 milyar olan dünya nüfusunun 2050’de 10 milyara ulaşacağını öngören bilim insanları, mevcut beslenme yönteminin devam etmesi halinde kalp krizi, felç ve kanserler nedeniyle yılda 11 milyon kişinin öleceğini söylüyor. Bilim insanları yeni yöntemle sera gazı salımını düşürmeyi, türlerin yok olmasını önlemeyi ve 10 milyar kişiyi doyurmayı hedefliyor.

Meyve, sebze ağırlıklı

Uzmanların “Dünyevi sağlık diyeti”nde ilk değiştirilecek şey et yeme oranı. BBC’nin haberine göre kırmızı et olarak haftada bir hamburger ya da ayda bir büyük bifteğe denk et yiyebiliyorsunuz ve hepsi bu. Haftada birkaç kez tavuk ya da balık da yiyebilirsiniz, ancak protein ihtiyacınızın geri kalanının bitkilerden gelmesi gerekiyor. Araştırmacılar fındık, fıstık, baklagiller yenmesini ve meyve ve sebze tüketiminin arttırılmasını diyetlerinde öneriyor.

Haberin Devamı

HER GÜN YENEBİLECEK GIDALAR

- 50 gr fındık, fıstık

- 75 gr fasulye, mercimek, baklagiller

- 28 gr balık

- 13 gr yumurta

- 14 gr et veya 29 gr. tavuk

- 232 gr karbonhidrat

- 50 gr ekmek, prinç gibi tam tahıllı

- 250 gr süt

- 300 gr sebze

- 200 gr meyve

- 31 gr şeker, 50 gram sıvı yağ.