Dünya En stressiz şehir: Stuttgart

En stressiz şehir: Stuttgart

14.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın altıncı büyük şehri Stuttgart, İngiltere’nin Zipjet firması tarafından dünyanın en stressiz şehri seçildi. Şehirdeki yeşil alan oranı değerlendirmede etkili oldu

En stressiz şehir: Stuttgart

17 farklı kategori

İngiltere merkezli kuru temizleme şirketi Zipjet, son yaptığı çalışmasıyla dünyanın en stresli ve en stressiz şehirlerini sıraladı. Şirket tarafından 500 farklı şehirde yapılan araştırmalarda, altyapı, kirlilik seviyesi, ekonomi, trafik durumu, yeşil alan oranı ve halkın refah seviyesi gibi 17 farklı kategori göz önünde bulunduruldu. CNN International’ın haberine göre, en stressiz şehir sıralamasında liste başında Almanya’nın altıncı büyük şehri Stuttgart yer aldı.

Yeşil alan faktörü

600 binden kalabalık olan nüfusuyla Stuttgart’ın, serbest yaşam, yerel ekonomi ve yeşil çevre oranının yüksek olmasının yanı sıra tepe, bağ ve vadilerle kaplı olması değerlendirmedde büyük rol oynadı. Yetkililer, Stuttgart’ın özellikle yeşillikle kaplı olmasının stres üzerinde belirgin bir etkiye sahip olduğunu belirtti. En stresli şehir sıralamasında ise 7 milyonu aşkın nüfusuyla çatışmaların devam ettiği Irak’ın başkenti Bağdat yer aldı.

En stressiz şehir: Stuttgart

Haberin Devamı