Dünya ‘Erdoğan ikna edebilir’

‘Erdoğan ikna edebilir’

08.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, arka planda barış için çabalar da sürüyor. Ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in taleplerinin eksiksiz yerine getirilmesi yönündeki ısrarı, Batı’nın da, pozisyonundan geri atmaması barış ihtimalini zorlaştırıyor.

‘Erdoğan ikna edebilir’

ABD’nin önde gelen gazetelerinden “Washington Post”ta yayımlanan bir makalede, “Putin’i barış anlaşmasına kim ikna edecek?” sorusuna yanıt arandı. Adam Taylor imzalı analizde, hem Kiev’in hem de Moskova’nın güvenine sahip az sayıda liderin olduğu belirtilirken, Putin’in Ukrayna’ya açıkça askeri destek veren Paris ve Berlin’in arabuluculuğunu kabul etmeyeceği belirtildi. Her iki ülkenin lideriyle ilişkileri açısından değerlendirildiğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in, bu göreve uygun olduğu ifade edilen yazıda, Çin’in de, aslında Rusya’ya Batı’dan çok daha yakın olduğu hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Bu arada Almanya basınında da, geçtiğimiz Pazar günü Putin ile yaklaşık bir saatlik telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki ülke arasında arabulucu olarak devreye girebileceğine dair yorumlar yer aldı.