Dünya Ermenistan ateşle oynuyor

Ermenistan ateşle oynuyor

08.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ermenistan güçlerinin, işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’dan Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine Azerbaycan Ordusu’nun 27 Eylül’de başlattığı operasyon devam ederken Ermenistan sivil yerleşim birimlerinden sonra enerji hatlarına da saldırmaya başladı.

Ermenistan ateşle oynuyor

Türkiye üzerinden Avrupa’ya doğalgaz akışının sağlandığı Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattına zırh delici ve parça tesirli misket bombaları ile saldırdı. İçerisinde 300 misket bombası taşıyan füzenin patlamaması olası bir faciayı önledi. Azerbaycanlı yetkililer bu saldırının Avrupa’nın gaz güvenliğine saldırı olduğunu belirtti.

2 kutucuk patladı


Açıklama yapan yetkililer, zırh delici ve parça tesirli özellikli ve içerisinde 300 adet kutucuk halinde bomba bulunduran füzenin yere teması sonrası içerisindeki sadece 2 kutucuğun infilak ettiği bilgisini paylaştı. Patlamayan ve olay yerinden kaldırılması daha güvenli olan 242 kutucuk halindeki bomba özel konteynerlere konularak kontrollü bir şekilde patlatılmaya götürüldü. Olay yerinden hareket ettirilmesi tehlikeli olan 56 adet bomba ise olay yerinde kontrollü olarak patlatıldı.

Yazarlar