Dünya Eski cumhurbaşkanı üç saat hesap verdi

Eski cumhurbaşkanı üç saat hesap verdi

13.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aşağı Saksonya eyaletinin başbakanı olduğu dönemde işadamlarından avantajlı kredi aldığı ve dünyanın dört bir yanında iş adamlarının karşıladığı lüks tatiller yaptığı ortaya çıkınca istifa eden Almanya’nın eski cumhurbaşkanı Christian Wulff, dün Hannover Savcılığı’nda 3 saat boyunca ifade verdi

Eski cumhurbaşkanı üç saat hesap verdi

Aşağı Saksonya eyaletinin başbakanı olduğu dönemde işadamlarından avantajlı kredi aldığı ve dünyanın dört bir yanında iş adamlarının karşıladığı lüks tatiller yaptığı ortaya çıkınca istifa eden Almanya’nın eski cumhurbaşkanı Christian Wulff, dün Hannover Savcılığı’nda 3 saat boyunca ifade verdi. Sorgunun hedefinde Wulff’un eski sözcüsü ve en yakın arkadaşı Olaf Glaeseker’in işadamlarıyla ilişkileri vardı.

ÜCRETSİZ VİLLA TATİLİ
Hannover Savcılığı, Glaeseker’in iş adamı Manfred Schmidt’in 2007-2009 yılları arasında düzenlediği 3 etkinliğe sponsor bulduğunu, bunun karşılığında da Schmidt’in İspanya’daki villasında ücretsiz tatil yaptığını tahmin ediyor. Savcılık, Wulff’un bu olaylardan bilgisi olup olmadığını araştırıyor. Focus dergisine göre Wulff ifadesinde, Glaeseker’in sponsor arayışlarından ve İspanya’da tatil yaptığından haberdar olmadığını söyledi. Ancak savcılığa ifade veren eski Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı çalışanları, Glaeseker’in İspanya tatili dönüşünden sonra Wulff’un kendisine “Manfred’in yanında nasıldı?” diye sorduğunu söylediğini anlattılar. Glaeseker’in avukatları Wulff’un verdiği bu ifadeye çok şaşırdıklarını söyledi.

EN YAKIN DOSTUNU SATTI
Wulff’un bir zamanlar “Biz Siyam ikizleriyiz” dediği Glaeseker’i yalnız bırakması Alman basınının gündemine oturdu. Bild am Sonntag gazetesi “Ayrılmaz ikili şimdi düşman mı oldu” dedi. Şubat ayında patlak veren skandalda önce Wulff’un zengin bir işadamından evi için düşük fazili kredi aldığı ortaya çıkmıştı. Alman basınının olayın üstüne gitmesi üzerine Wulff’un 2003-2010 yılları arasında İspanya, İtalya, ABD, Japonya ve Çin’de iş adamlarının karşıladığı tatillere çıktığı anlaşılmıştı. Wulff’un bunu haber yapmak isteyen Bild gazetesini batırmakla tehdit ettiği de basına yansımıştı. Wulff, dokunulmazlığının kaldırılması talep edilince istifa etmişti.