Dünya Flynn suçunu itiraf etti

Flynn suçunu itiraf etti

02.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD kamuoyunu şok eden bir gelişmeyle Trump yönetiminin eski Ulusal GÜvenlik Danışmanı Michael Flynn, FBI’a yalan söylemekle suçlandı ve mahkemede bu suçu itiraf etti. Flynn’in yetkililerle işbirliğine gideceği ifade ediliyor

Flynn suçunu itiraf etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, dün FBI’a yalan söylemekle suçlandı. Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahalesi konusunda devam eden soruşturma kapsamında FBI’a yalan söylemekle suçlanan Flynn, dün mahkemeye gelerek suçunu itiraf etti. Dün hakim karşısına çıkan Michael Flynn’in, federal yetkililerle işbirliği yaptığı kaydedildi. Flynn’in yetkililerle tam olarak nasıl bir anlaşma yaptığı ve ne konularda itiraflarda bulunacağı büyük merak konusu. Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerine müdahalesi iddialarıyla ilgili soruşturmayı Özel Savcı Robert Mueller yürütüyor. Son gelişmelerin ardından ABD basınındaki değerlendirmelerde, Flynn’in suçlamaları kabul etmesinin, özel savcı Robert Mueller’in Rusya soruşturmasında, Trump yönetimine bir adım daha yaklaşması anlamına geldiği, Flynn’in vereceği bilgilerin soruşturmanın seyrini önemli ölçüde belirleyebileceği kaydediliyor.
Beyaz Saray’ın avukatlarından biri tarafandan yapılan açıklamada, Flynn’a yöneltilen suçlamaların, kendisinden başkasını bağlamayacağı belirtildi.
Trump kovmuştu
ABD Başkanı Donald Trump’ın görevi başlaması sonrası Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Flynn, sadece 24 gün sonra istifa etmek zorunda kalmıştı. Flynn’in istifasına, Trump’ın seçim kampanyası sırasında Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı görüşmelerin içeriği hakkında Başkan Yardımcısı Mike Pence’i ve diğer bazı yetkilileri yanlış bilgilendirmesi yol açmıştı. Flynn’in Kislyak ile görüşmesinde ABD’nin Rusya’ya yaptırımlarını ele aldığı ve bunu gizlemeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. ABD Başkanı Trump’ın, görevden aldığı eski FBI başkanı James Comey’den, Flynn’in Rusya’yla bağlantılarına ilişkin ilgili yürütülen soruşturmayı kapatmasını istediği öne sürülmüştü.
Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn’in yürüttüğü diğer faaliyetleri de mercek altına altında. NBC televizyonu Flynn’in Rusya ve Türkiye gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu uluslararası lobi faaliyetlerinin de tartışmalı konular arasında yer aldığını bildirdi. Öte yandan Amerikan haber ajansı Associated Press, Başkan Trump’ın damadı Jared Kushner’in, özel savcı Robert Mueller’in ekibi tarafından Flynn hakkında sorgulandığını bildirdi.

Haberin Devamı