Dünya Fukuşima'daki kasaba sakinlerine insansız hava aracıyla servis

Fukuşima'daki kasaba sakinlerine insansız hava aracıyla servis

01.11.2017 - 12:52 | Son Güncellenme:

Çernobil'den bu yana en büyük nükleer felaketin gerçekleştiği bölgede, Odaka kasabasında yaşayanlar daha önce eşine görülmemiş bir hizmet alıyor. İnsansız hava araçları iki kilograma kadar yiyecek taşıyabiliyor.

Fukuşimadaki kasaba sakinlerine insansız hava aracıyla servis

Japonya'da 2011'deki deprem ve tsunaminin nükleer felakete yol açtığı Fukuşima Santrali'nin etrafındaki kasabalarda hayat yeniden başladı.

Haberin Devamı

Japon hükümetinin geçen yıl tahliye kararını kaldırdığı ve geri dönüşlere izin verdiği Odaka kasabasında yaşayanlara, insansız hava aracıyla servis yapılıyor.

Uygulamayı, market zinciri Lawson ile elektronik ticaret firması Rakuten başlattı. Bölgeye yiyecek servisi yapan insansız hava aracı operatörleri, uygulamanın Japonya'da ilk olduğunu söylüyor.

Lawson Sözcüsü Ken Mochimaru, "Kasaba, sakinleri evlerine dönmeye devam ettikçe eski canlılığını yeniden kazanmaya başladı" dedi.

Siparişler en yakın Lawson mağazasından bölgede faaliyet gösteren seyyar bir yiyecek karavanına gönderiliyor. Müşteriler kızarmış tavuk gibi sıcak yiyecekler ve ev gereçleri de sipariş sipariş edebiliyor.

Odaka sakinlerinin çoğunluğu, yaşlı insanlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

İki şirket, altı ay boyunca havadan servis hizmetini deneyecek.